Din cele două francize aduse pe piața românească de antreprenorul moldovean Andrei Trancă - La Plăcinte și Andy`s Pizza - cea care oferă produse gastronomice tradiționale are succes și un număr tot mai mare de consumatori.
Luni
28.11.2016
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
 

Lanțul de pizzerii Andy’s Pizza face parte din acelaşi grup de firme cu rețeaua La Plăcinte, un grup de firme aparținând omului de afaceri moldo­vean Andrei Tranga. Cum piața locală abundă de pizzerii cu meniuri care mai de care mai sofisticate, șansele de succes pentru astfel de localuri sunt substanșial reduse. Diferențierea a adus-o însă lanțul de restaurante La Plăcinte, un local cu meniuri stabilite pe baza unei combinațșii de tradițional moldovenesc și slav cu amprentă rusească.

Franciza La Plăcinte a intrat pe piaţa locală acum circa trei ani și are în prezent 13 locații, dintre care 8 în București și patru în țară. Brandul a fost dezvoltat inițial în Republica Moldova, ca lanț de restaurante de tip fast food.

Franciza La Plăcinte face parte din categoria francizelor pentru care sunt necesari peste 200.000 de euro investiție inițială, conform prezentării de pe pagina de internet a lanțului de restaurante. Pentru cel mai mic format de restaurant, de tip A, cu o suprafață minimă de 200 metri pătrați, investiția estimată este de 232.000 euro și include designul, executarea lucrărilor de amenajare, pregătirea personalului și a planurilor de marketing. Costurile francizei se pot apropia de 300.000 de euro pentru un restaurant de peste 400 metri pătrați.

Royalitățile solitate de francizor se ridică la 7 % din vânzările locației. La deschiderea locației, pe lângă serviciile menționate mai sus, francizatul are acces la produsele semipreparate din complexul de producție ce aparține francizorului.


Bartal Melinda - Summer Time Travel
Carol Popa
ziarist

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015