Franciza "Dve šmizle" a fost deschisă în capitala Macedoniei - Skopje.
Joi
29.12.2016
Franciza "Dve šmizle" din Serbia a intrat pe a cincea piață din regiune - Macedonia. Planuri ambițioase au fost stabilite pentru anul 2017.
 
"Dve šmizle" este un lanț de magazine de bijuterii din Serbia care a dezvoltat rețeaua de franciză timp de zece ani și era prezent până în luna decembrie în patru piețe - Serbia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru. Recent, a deschis prima franciză în Macedonia, francizatul pentru piața Macedoniei fiind compania Kredoamare, care a deschis un magazin la Skopie. ”Brand-ul nostru este deja cunoscut în Macedonia. Planul este de a deschide în timp util un alt magazin, dar în primul rând doresc să punem pe picioare prima locație. Vom vedea cum merg lucrurile. Pentru moment, ambele părți, și ei, și noi, suntem mulțumiți de impact și vânzări”, explică Milica Gavrilovic, proprietarul brandului"Dve šmizle".

Milica Gavrilovic adaugă că a pus la dispoziție experiența și sfaturile ei francizatului, ca ajutor in alegerea de bijuterii, alegerea decorului pentru magazine și alte detalii bune de știut într-o astfel de afacere.

Unul dintre posibilele modele de cooperare cu rețeaua "Dve šmizle" este ”colțul de vânzare”, un model de magazin în alt magazin deja existent, iar franciza deschisă recent la Belgrad, în strada Sremska, arată că acest model este funcțional. Parteneriatul a cuplat bijutieri precum Aleksic cu produsele rețelei "Dve šmizle". ”Programul nostru este o potrivire perfectă cu bijuterii de argint și de aur, produse pe care locația respectivă le-a avut deja de oferit. Ei sunt mulțumiți de vânzare”, spune Gavrilovic.
Pentru anul viitor planul este de a extinde rețeaua de franciză atât în Serbia și în regiune, dar și în alte țări ale Europei. ”Aceste obiective nu sunt ușor de realizat, dar vom analiza fiecare parteneriat în parte. Pe parcursul acestui an am avut cereri din Croația, mai multe cereri din Bosnia și Herțegovina, Slovenia, dar nu am putut găsi partenerul adecvat. Sper, totuși, că anul viitor va fi mai bine. Nu vom neglija Serbia, dar nici alte țări din regiune, iar acum ne-am aranjat întâlniri cu potențiali parteneri, așa că sper că vom continua să extindem rețeaua noastră de franciză”, adaugă Gavrilovic.

Carol Popa
ziarist

Subiecte populare in Forum