Easywash Laundromat Concept: Bilanţ 2016, proiecte pentru 2017

„Suntem mulţumiţi de ce am făcut. Încheiem 2016 bine şi suntem optimişti pentru 2017. Am câştigat o licitaţie la ASE pentru două spălătorii, la care vom lucra în ianuarie - sperăm ca în februarie să fie funcţionale. Tot în 2017 dorim să mai deschidem câteva francize în afara Bucureştiului, iar noi să ne extindem cu unităţi proprii în Capitală, unde nu dorim, deocamdată, să francizăm. Pe scurt, conceptul laundromat este acesta: eficiența și rapiditatea mașinilor profesionale aduse către utilizatorul final,la un preț mult mai jos față de curățătoriile clasice și într-un timp mult mai scurt.” Bogdan Grigoraş, co-fondator Easywash Laundromat Concept
Vineri
30.12.2016
La final de an, lanţul de spălătorii de haine self-service Easywash numără şase unităţi proprii şi o franciză
 

Cele mai noi spălătorii au fost deschise în Capitală, în zona Olteniţei, respectiv la ieşirea din Bucureşti, spre Jilava, ambele în incinta unor cămine muncitoreşti. Tot o inaugurare recentă este şi unitatea de la Academia de Poliţie. Toate trei sunt cu circuit închis, spre deosebire de primele, care au fost amplasate în cămine studenţeşti, targetate pe studenţi, dar la care au acces şi persoane din afară, inclusiv turişti. Următorul pas, care se va petrece chiar la începutul anului 2017, este construirea a două spălătorii pentru studenţii de la ASE.

Conceptul Easywash de laundromat – spălătoria de haine self-service cu jetoane, deschisă non-stop - este foarte simplu şi foarte cunoscut în Occident. Acesta presupune mașini de spălat şi de uscat profesionale, unde clientul face toate operațiunile: introduce un jeton într-o mașină și pornește spălarea, bineînțeles după ce a așezat hainele şi a pus detergentul. O jumătate de oră durează spălatul, şi încă o jumătate de oră uscatul.

Easywash Laundromat Concept, companie fondată de Bogdan Grigoraș, George Vulcu și Răzvan Rizea, şi-a început activitatea în anul 2012 cu o spălătorie amenajată într-un cămin studenţesc din zona Timpuri Noi din Bucureşti. Acum vorbim de şase sedii în Bucureşti şi Ilfov şi de o franciză în Timişoara. Alte francize se vor deschide în perioada următoare în afara Bucureștiului.

Cei trei asociaţi au în plan, pentru următorii zece ani, o reţea de 100 de unităţi în franciză, iar pentru următorii cinci ani, să ajungă la 20 de spălătorii în administraţie proprie, în Capitală.

Vrei să fii la curent cu informaţiile despre francize? Abonează-te la newsletterul franchising.info.ro !


Maria Vaschi
ziarist