ING Bank va avea un nou director general

ING Bank este prima instituţie care a acordat franciza bancară în România.
Miercuri
20.06.2012
ING Bank, prima unitate bancară din România care s-a extins şi prin franciză, va avea din toamnă un sistem dualist de conducere.
 

De la 1 septembrie, Mişu Negriţoiu, va fi înlocuit în funcţia de Director General al ING, de polonezul Michal Szczurek, cel care a condus în ultimii ani divizia de Retail Banking a TMB Thailanda, unde ING este acţionar. Mişu Negriţoiu va continua să sprijine instituţia din România din funcţia de preşedinte (Chairman) al ING Bank România. Potrivit declaraţiilor acestuia, citate de Bursa, în perioada în care s-a aflat la conducerea ING a construit o echipă solidă şi o franciză puternică.

Mişu Negriţoiu s-a alăturat ING Bank în luna mai a anului 1997. În august 2006 a fost numit director general al ING Bank şi CEO Wholesale Banking, iar în ianuarie 2010 a devenit CEO al ING Bank România.

ING Bank este prima instituţie care a început să acorde franciza bancară în România după ce sistemul a avut succes în regiunea Beneluxului. Pentru a minimaliza riscurile, pe piaţa românească, ING a acordat franciza unităţilor care au la bază serviciile Self Bank.

Acestea nu derulează o activitate pur bancară, procesarea de numerar căzând exclusiv în sarcina automatelor puse la dispoziţie de ING. Zona SelfBank oferă clienţilor două terminale: Bancomat şi Multimat prin care aceştia pot efectua mai multe operaţiuni bancare: depunere/retragere de numerar, achitare facturi ş.a.

ING Bank este prima instituţie financiară internaţională care a deschis o sucursală în România, după 1989. Pe lângă divizia bancară, ING Group este prezent în România prin următoarele divizii: ING Asigurări de Viaţă, ING Pensii, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe