2012-06-21

Terranova deschide un nou magazin în Bucureşti

Retailerul de fashion Terranova, deţinut de italienii de la Teddy SpA, va deschide până la sfârşitul acestui an cel mai mare magazin din reţea.

Terranova a închiriat un spaţiu cu o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi în cadrul centrului comercial Cocor din Bucureşti, tranzacţie intermediată de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, informează Dailybusiness. Terranova a intrat în România în anul 2003, prin intermediul companiei Idea Moda, deţinută de omul de afaceri Dacian Demian.

terranova

Brand-ul Terranova este prezent în 33 de țări cu peste 460 de magazine.

În perioada 2005-2007, Terranova era una dintre cele mai căutate mărci de îmbrăcăminte de către persoanele cu venituri medii. Popularitatea brand-ului a scăzut după ce tot mai multe persoane s-au îndreptat spre numele noi apărute pe harta de fashion: Mango, Zara, Promod, Esprit, Stradivarius, Pull&Bear.

În anul 2010, brand-ul Terranova trece în administrarea companiei Emporio din Constanţa, condusă de Camelia Popescu, care deţinea franciza Terranova pentru 4 magazine. În prezent, reţeaua retailerului italian din ţara noastră numără 15 magazine. Principalii concurenţi Terranova de pe piaţa locală sunt: Kenvelo, H&M, C&A, New Look.

Pe 18 iunie, firma Mitre Building Construction, antreprenor general al lucrărilor de modernizare, extindere şi consolidare a magazinului Cocor, a cerut insolvenţa societăţii Cocor S.A., pretinzând facturi neplătite de aproape 120.000 de lei.

Reprezentanţii Cocor susţin că solicitarea constructorului este abuzivă şi au anunţat că centrul comercial îşi va mări numărul de retaileri de modă şi va continua procesul de modernizare prin deschiderea unui cinematograf multiplex şi a unei zone de entertainment la ultimul etaj.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank