AmRest - Consolidarea poziției în Occident

Luni
13.02.2017
Compania poloneză AmRest preia lanțul de restaurante Pizza Hut Delivery în Franța.
 

La sfârșitul lunii Ianuarie 2017, AmRest a semnat un contract de vânzare-cumpărare cu compania belgiană Brands Top NV și, astfel, a achizitionat 100% actiunile Pizza Topco Franta - o companie care a fost până în prezent posesorul Pizza Hut - master francizat și responsabil pentru dezvoltarea afacerilor în Franța. Prin această tranzacție, în valoare de aproape 14 milioane de euro, AmRest preia licența pentru o franciza de master și continuă să isi extindă operațiunile. Din Pizza Topco, AmRest va prelua și un lanț de 123 Pizza Hut restaurante delivery - dintre care șapte aparțineau companiei, restul sunt în mâinile francizatilor individual.

Această tranzacție AmRest - Pizza Hut este pe deplin în conformitate cu planurile anunțate pentru a accelera dezvoltarea si prezență brandului în Europa , potrivit unei declarații din partea societății. În luna August 2016, o companie poloneză a semnat, de asemenea, o franciza master pentru țările din Europa Centrală și de Est cu asumarea obligației de a dezvolta afaceri prin deschiderea de restaurante Pizza Hut și în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Croația și Slovenia.

Pentru societatea poloneză, Franța nu este o piață necunoscută. AmRest în această țară funcționează din anul 2011, an in care a cumparat un lanț spaniol de restaurante „La Tagliatella”, restaurantele sale fiind lansate și în Franța. Potențialul de expansiune în această piață încă exista, potrivit declaratiei companiei, si putem confirma dezvoltarea rapida a lanțului Pizza Hut prin colaborarea cu antreprenori locali.

Acesta este un alt pas în consolidarea prezenței noastre în Europa de Vest, precum și un punct strategic pentru a fi nr.1 in construcția afacerilor delivery in Europa „- spune Monika Číž, presedinte al companiei AmRest, responsabil pentru dezvoltarea de brand Pizza Hut Delivery & Express.

AmRest , va dezvolta două formate de restaurante, în Franța - Pizza Hut Delivery și Pizza Hut Express.

AmRest Holdings este cel mai mare operator independent de restaurante cu servicii rapide în Europa Centrală și de Est, cu mai mult de 1.000 de restaurante in 13 tari.


MC
Franchise Consultant