2012-06-22

Kiabi pleacă din România

Retailerul francez de modă Kiabi a decis să-şi închidă operaţiunile de pe piața locală.

Kiabi, unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte din Franța, este în negocieri pentru vânzarea celor 6 magazine din România, informează Capital. Scăderea puternică a cifrei de afaceri în anul 2011 este principalul motiv pentru care francezii au ales să renunțe la operațiunile din țara noastră. Planurile inițiale ale companiei vizau deschiderea a 20 de unități pe piața locală până în anul 2014.

Kiabi

Kiabi numără peste 300 de magazine, proprii şi în franciză, cu o suprafaţă medie de 1.300 de metri pătraţi.

Pentru deschiderea celor 6 magazine de pe piaţa locală, 4 în Bucureşti şi câte unul în Constanţa şi Cluj, Kiabi a investit aproximativ 3 mil. de euro. Retailerul de îmbrăcăminte are magazine în centrele comerciale Iris Shopping Center, din cartierul Titan, Grand Arena Berceni, Militari Shopping Center şi galeria Orhideea, toate din Bucureşti, precum şi în complexul Tom din Constanţa şi Polus Center din Cluj. Primul magazin Kiabi din România a fost deschis în septembrie 2009.

Conceptul Kiabi „modă la preţuri mici” a fost creat de Patrick Mulliez care a deschis primul magazin în localitatea Roncq din Franţa, la sfârşitul anilor '70. De-a lungul timpului, pentru a se extinde atât pe piaţa franceză, cât şi pe cea internaţională Kiabi a deschis noi magazine în franciză. La nivel de preţuri, principalii concurenţi ai Kiabi sunt Takko, C&A şi Kenvelo.

Familia Mulliez deţine şi hipermarketurile Auchan, retailerul de articole sportive Decathlon şi lanţul de magazine de tip do-it-yourself Leroy Merlin.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank