In 2017, francizele asteapta un an de succes

IFA prognozeaza ca vor crește cel mai rapid sistemele de franciza tip restaurante full service, în acest an crescand cu 6,8% la 67,5 miliarde de dolari. In acelasi timp, sisteme de franciza restaurante fast-food vor câștiga în acest an pana la 238 miliarde $.
Marţi
14.03.2017
Procentual, sistemele de franciza vor creste în 2017 peste economia USA, potrivit International Franchise Association (IFA).
 

In mod traditional, cel mai puternic domeniu de franciza este cel gastronomic. In acest an se preconizeaza o crestere puternica în industria de catering de aproximativ 36 miliarde $, comparativ cu 2016 conform prognozei IFA. Toate acestea datorită îmbunătățirii cheltuielilor de consum și a ocupării forței de muncă, ceea ce face ca profiturile rețelelor de franciză să crească cu 5% in comparatie cu piata SUA si cu aproximativ 3,3% fata de economia mondială. Conform estimarilor ,valoarea se va ridica la 710 miliarde $, față de 674 miliarde $ în 2016.

În 2017, companiile ce actioneaza in sistemul de franciză, potrivit experților economici, vor crea până la un sfert de milion de noi locuri de muncă numai in USA.

În conformitate cu IHS, conform studiului Market Economics pentru IFA , sectorul de franciza va creste din nou, chiar mai mult decât economia mondială. Este de așteptat ca numărul de puncte de vânzare in franciză sa creasca în acest an la nivel mondial cu circa 1,6%, la 744. 437. Aceste sisteme vor furniza în 2017 aproape 7,9 milioane de locuri de muncă, care, la rândul lor, vor însemna o creștere de 3,3%, comparativ cu 2016.

"Franchising este povestea succesului american", a declarat presedintele IFA, Robert Cresanti. "Companiile de franciză cresc mai repede și creaza mai multe locuri de muncă decât economia în ansamblu.” Prosperand, francizele vor creste mai mult decât alte companii", spune Crescanti.

IFA prognozeaza ca vor crește cel mai rapid sistemele de franciza tip restaurante full service, în acest an crescand cu 6,8% la 67,5 miliarde de dolari. In acelasi timp, sisteme de franciza restaurante fast-food vor câștiga în acest an pana la 238 miliarde $.

Un restaurant fast-food angajeaza de trei ori mai multe persoane în comparație cu orice alt sector de franciza. Numărul de lucrători de fast-food, este probabil să crească în acest an cu 4%, la 3,6 milioane de oameni, iar profiturile francizelor ar trebui să crească cu 6,7%, la 237.6 miliarde $.

Restaurantele in general, reprezinta de departe sistemele cu cel mai mare număr de unități de franciză, datorită marilor lanțurile, cum ar fi McDonald Corp, Subway sau Metro. Numărul de sisteme de franciza in gastronomie, vor avea cea mai rapida creștere.

Cresanti, printre altele, a subliniat faptul că „In acest an ne putem aștepta la un minim de modificari legislative in SUA, care vor avea un impact asupra întreprinderilor și a rețelelor de franciză.

„In conformitate cu aceste schimbări, se va vedea o creștere mai mare în acest sector”, subliniaza senatorul republican, avocat specializat în comerț, Bradley Byrne la conferința IFA, care a asigurat că "președintele Trump știe foarte bine că economia și performanțele sale depind de companiile private și nu de guvern. " Francizele au fost sprijinite, de asemenea, si de presedintele precedent, Barack Obama, în ultimii 5 ani, SUA creand cu 20% mai multe locuri de muncă decât media anuala a companiilor convenționale.


MC
Franchise Consultant

Subiecte populare in Forum