2017-05-24

Școala Britanică consolidează marca ?

Rețeaua de franciză a Școlii Britanice a trecut printr-o perioadă de declin în ultimii ani, insă planul de expansiune pentru acest an este optimist, intrucât francizorul anunță deschiderea a minimum 10 locații noi.

Cu câțiva ani în urmă, rețeaua britanică de franciză cuprindea mai mult de 50 de scoli, dar, în acest moment, numară puțin peste 40. Francizații ies din afacere din diverse motive, insă cel mai adesea datorită unor motive strict personale sau datorită alegerii unei locații nepotrivite, care părea atractivă inițial și cu potențial, insă care se dovedește a fi greșită in cele din urma - explică Robert Pieczkowski, proprietar al Școlii Naționale Britanice de Limbi Străine din Polonia. El explică faptul că această afacere, ca orice altă afacere, necesită perseverență și implicare.

British school interior Fot. BritishSchool

Francizații trebuie să investească in afacere in jur de 6.000 de euro. Investițiile sunt amortizate, de obicei, după aproximativ doi ani - conform declarațiilor francizorului.

"Francizații nu trebuie să cunoască limbile straine. Se pare că este suficient să angajeze persoanele potrivite și să investească minimum 6.000 de euro" - explică Robert Pieczkowski.

Pe de altă parte, concurența este destul de mare, astfel încât devine din ce în ce mai dificilă găsirea unei locații bune. Școala Britanică este una dintre cele mai mari școli din capitală și din împrejurimile sale.

În anii următori, Școala Britanică va deschide mai multe locatii. Francizorul a anunțat că în acest an va deschide cel puțin 10.

- Avantajul nostru este faptul că suntem o companie stabilă, care este pe piață de peste 20 de ani - spune Robert Pieczkowski. În plus, Scoala Britanică oferă, printre altele, un program de vară atractiv, cu activități variate si excursii în străinătate.

- În consecință, francizatul va putea să obțină câștiguri bune si în timpul vacanțelor, care de obicei, pentru astfel de școli, reprezintă un sezon slab din punct de vedere al prezenței copiilor - explică Robert Pieczkowski.

Francizații trebuie să investească in afacere in jur de 6.000 de euro. Investițiile sunt amortizate, de obicei, după aproximativ doi ani - conform declarațiilor francizorului. De asemenea, au nevoie de un spatiu de aproximativ 120 metri patrati. Taxele sunt stabilite individual - în funcție de numeroși factori, precum locația, dimensiunea orașului, numărul estimat de participanți. Forma de colaborare variază in functie de fiecare francizat.

- Nu avem un plan de franciză prestabilit, suntem foarte flexibili - explică Robert Pieczkowski. Francizorul poate ajuta francizatii să-si aleagă nu doar locația, ci și angajații și chiar să creeze un plan de afaceri profitabil. În decursul colaborării, aceștia au acces la instruire gratuită și sprijin pe parte de marketing.

- În plus, partenerii noștri sunt în contact permanent cu noi, nu doar prin telefon sau pe e-mail. Suntem bucuroși să ne întâlnim la sediul partenerilor sau să îi invităm la noi. Ne dorim ca ei să poată conta pe sprijinul nostru în fiecare etapă a colaborarii - spune Robert Pieczkowski.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

MC

Franchise Consultant
Trimite pe autor

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank