Un lanţ de restaurante fast-food se extinde în Ţara Marelui Zid

Burger King a lansat recent în Statele Unite ale Americii un desert făcut din îngheţată de vanilie, slănină, sirop de ciocolată şi caramel.
Luni
25.06.2012
Un fast-food american îşi va mări în următorii 5-7 ani reţeaua de restaurante din China.
 

Gigantul fast-food american Burger King a anunţat că va deschide 1.000 de restaurante în China pe parcursul următorilor 5-7 ani, potrivit BBC, citat de Ziarul Financiar. Anunţul a fost făcut după ce grupul american a semnat un acord pentru o companie mixtă împreună cu familia Kurdoglu - care operează cea mai mare franciză internaţională Burger King - , şi firma de investiţii Cartesian Capital Group. În prezent, Burger King are 63 de unităţi în China, în timp ce principalul rival, McDonald's, deține aproximativ 1.400 de restaurante.

Burger King plănuieşte să se extindă şi pe piaţa rusă unde a înfiinţat o companie mixtă împreună cu VTB Capital, divizia de investiții a băncii VTB din Rusia, şi Burger Rus, cel mai mare francizat Burger King din Rusia. Obiectivul acesteia este să deschidă câteva sute de restaurante Burger King în Rusia în următorii ani.

Săptămâna trecută a marcat ieşirea Burger King de pe piaţa din România, după ce Atlantic Restaurant System, operatorul francizei Burger King în ţara noastră, a intrat în insolvenţă şi a anunţat închiderea ultimelor două restaurante de pe piaţa locală.

Burger King Corp este al doilea lanţ de restaurante fast food ca mărime din lume, având aproape 12.000 de restaurante în 75 de țări. Aproximativ 90 % din restaurantele Burger King sunt operate în franciză.

Ideea Burger King le aparține lui James W. McLamore şi David Edgerton care au fondat acest concept în anul 1954, în Miami, Florida. Cei doi antreprenori au achiziționat dreptul de franciză pe plan mondial pentru compania lor.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015