2012-06-26

Proprietarii retailerilor de modă se îmbogăţesc în vremuri de criză

Retailerul H&M a anunţat vânzări în creştere pentru primul semestru fiscal al anului 2012.

Vânzările H&M în România au crescut de aproape 3 ori în primul semestru fiscal încheiat la 31 mai, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează Mediafax. În perioada decembrie 2011 - mai 2012, retailerul suedez a înregistrat vânzări în valoare de 103 milioane coroane suedeze (11,6 milioane euro), în timp ce în urmă cu un an anunţa vânzări în valoare de de 288 milioane coroane suedeze (32,6 milioane euro).

H&M

H&M a deschis primul magazin din România în martie 2011, în AFI Palace Cotroceni.

Averea lui Stefan Persson, proprietarul H&M şi al treilea cel mai bogat om din Europa, a crescut cu 1,9 miliarde dolari, după ce compania a anunţat cea mai mare creştere a profitului în 7 trimestre, potrivit Bloomberg, citat de economica.rtv.net. Averea în valoare de 24,2 miliarde dolari a suedezului Stefan Persson este însă cu 16,1 miliarde dolari mai mică faţă de cea a spaniolului Amancio Ortega, deţinătorul grupului Inditex.

Reţeaua Inditex din România este reprezentată de brandurile Zara, Zara Home, Oysho, Massimo Dutti, Bershka, Pull&Bear şi Stradivarius, competitori ai retailerului H&M.

Pe piaţa locală, H&M are o reţea de 15 magazine, dintre care 6 în Bucureşti (în Băneasa Shopping City, Unirea Shopping Center, AFI Palace Cotroceni, Plaza România, Bucureşti Mall şi Sun Plaza) şi 9 în ţară - la Braşov, Cluj, Timişoara, Oradea, Constanţa, Arad, Craiova, Iași și Suceava.

Compania H&M (Hennes&Mauritz) a fost fondată în anul 1947, în Suedia, şi este listată la NASDAQ OMX Stockholm. Retailerul suedez are peste 2.300 de magazine în 40 de pieţe, inclusiv magazine deschise în sistem de franciză.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank