Franciza Taco Bell vine în România din această toamnă

Istoria Taco Bell are o evoluție sinuoasă. Primul restaurant Taco Bell a fost deschis de către Glen Bell in 1962, în Downey, California, iar sistemul de franciză a fost lansat în 1964 prin deschiderea unui restaurant în Torrance, California.
Miercuri
30.08.2017
Taco Bell are sediul central în Irvine, California, SUA și face parte din Yum! Brands, fiind lanțul principal de restaurante fast-food din lume care oferă produse cu specific mexican.
 

Potrivit retail-news.ro, Taco Bell România va face parte din grupul Sphera Franchise Group S.A., cel mai mare grup de restaurante din România, ce deţine companiile care operează în sistem de master franciză KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery.

Grupul de franciză Sphera Franchise Group S.A. a anunțat oficial intrarea Taco Bell pe piața din România, luni, 28 august.

Cu vânzări totale de peste 130 de milioane de euro, aproximativ 100 de locații și peste 4.000 de angajați, Sphera Franchise Group S.A. devine cel mai mare grup de restaurante din România. Noul holding este o validare a unui model de business sustenabil și sănătos, cu o prezență de peste 20 de ani pe piața din România. Crearea noii companii reprezintă o modalitate mai eficientă de gestionare a brandurilor din portofoliu, fiind totodată un jucător cheie în economia românească și un investitor de încredere pe piață.

Prima franciză a Poştei Române, deschisă în Capitală

Istoria Taco Bell are o evoluție sinuoasă. Primul restaurant Taco Bell a fost deschis de către Glen Bell in 1962, în Downey, California, iar sistemul de franciză a fost lansat în 1964 prin deschiderea unui restaurant în Torrance, California.

Primul comunicat despre afacerea Taco Bell a fost publicat în 1970 când rețeaua număra deja 325 de restaurante.

În 1978, Glen Bell a decis să vândă 868 de restaurante catre corporația PepsiCo Inc., devenind astfel acționar PepsiCo. Ulterior, în 1997, reprezentanții companiei au decis să vândă acțiunile PepsiCo.

În 1989, Taco Bell lansează în premieră conceptul asocierii promoțiilor de marketing pentru produse fast-food cu personaje de film renumite. Campania „Batman” a reprezentat un succes uriaș, aducând lanțul de restaurante în lumina reflectoarelor.

În prezent, Taco Bell deservește anual peste 2 miliarde de clienți, în aproximativ 7.000 de restaurante din toată lumea, din care peste 80% sunt deținute și exploatate de francizați independenți și licențiatori. Compania are în acest moment 175.000 de angajați la nivel mondial.

Compania și francizații săi generează vânzări de peste 9 miliarde de dolari la nivel mondial. Obiectivul brandului este acela de a deveni o companie cu vânzări globale de 15 miliarde de dolari și cu 9.000 de restaurante la nivel mondial, până în 2022.

Compania a lansat deja și site-ul în limba română (www.taco-bell.ro), iar un prim restaurant va fi deschis la toamnă, în mall-ul Băneasa Shopping City.

KFC, cel mai popular lanț de restaurante din lume specializat în produse din carne de pui, aniversează anul acesta 20 de ani de la intrarea pe piața din România. Odată cu prima locaţie deschisă în aprilie 1997 pe Bulevardul Magheru din București, KFC a scris istoria unui brand inovator.

În România, lanţul de restaurante KFC este operat în sistem de franciză, licenţa pentru România fiind acordată în 1997 companiei US Food Network. Rețeaua cuprinde în prezent 63 de restaurante în București și în alte orașe precum Timișoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Pitești și Brașov.

Pizza Hut a intrat pe piața locală în 1994, cu un prim restaurant în București. Povestea Pizza Hut din Romania a început cu un restaurant în București și 100 de angajați. Astăzi, sunt 21 de locații Pizza Hut în România, unde sunt serviți peste 3 milioane de români pe an și se vând peste 1 milion de pizza/an în intreaga retea.


MC
Franchise Consultant

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015