Iată cine are curaj să lupte împotriva lui McDonald’s ...

Max Burgers, condus de fiul fondatorului, Richard Bergfors, are o Academie la Stockholm, unde oferă toate instrumentele necesare instruirii partenerilor săi de franciză. În Europa de Nord, acesta caută companii puternice care sunt interesate să promoveze marca Max Burgers pe baza unei licențe de franciză.
Luni
02.10.2017
Ai 2 variante: 1. poți începe o afacere de la zero și te zbați singur/ă cu sistemul sau 2. poți merge direct către succes cu o afacere în franciză. Noi îți dăm idei de francize, tu decizi în ce direcție vrei să mergi! Înscrie-te acum la newsletter și fii la curent cu ce se întâmplă pe piața francizelor!
 

Proprietarul Max Premium Burgers spune că vrea ca lumea să scape de McDonald’s. Cea mai veche franciză suedeză de fast-food se extinde acum în Polonia.

La începutul lunii septembrie, o marcă suedeză s-a extins în Polonia, al cărei proprietar a decis să renunțe la marca populară americană McDonald’s. Max Burgers a fost înființată în 1968 - cu cinci ani înainte ca celebra siglă cu arc de aur să fie folosită pentru prima dată în primul restaurant din țara nordică. Conceptul original de franciză este încă în mâinile familiei fondatoare Bergfors.

Compania a fost fondată de Curt Bergfors și Britta Fredriksson, iar acum conducerea este în mâinile fiului fondatorului, Richard. Max Burgers a fost una dintre primele companii din Europa care oferea burgeri din producție proprie. Numele actual a fost dat în 1971 de porecla proprietarului de atunci, datorită popularității sale prin intermediul rețelei de franciză, care s-a extins rapid în întreaga țară.

O piatră de hotar pentru afacerea de familie a fost traversată în 2003, când compania a început să includă în meniu mese de dietă pentru vegani și vegetarieni. În 2011, rețeaua de franciză Max Burgers a trecut granița suedeză și s-a stabilit la Oslo. Anul trecut, de exemplu, s-a extins în Egipt.

Cincizeci de ani pentru un gust desăvârșit

La nivel internațional, Max Premium Burgers are în prezent 120 de unități, fiecare având o cifră de afaceri anuală medie de 2,2 milioane de euro. În acest an, compania fast-food a pătruns pe piața poloneză, unde și-a propus să deschidă până la 200 de restaurante în următorii ani. Potrivit lui Richard Bergfors, primul oraș vizat este Wrocław, deoarece este o Mecca pentru turiști și studenți, iar în 2016 a devenit și capitala europeană a culturii.

Rețeaua de franciză a acestei afaceri de familie se extinde dincolo de Suedia, în Norvegia, Danemarca, Egipt și Emiratele Arabe Unite. În 2017, s-a extins în principal în Scandinavia și pe piețele noi din Polonia și Orientul Mijlociu. Există mai multe tipuri de hamburger de carne de vită și de pui în oferta care s-au îmbunătățit continuu de peste 50 de ani. Ingredientele din aceste restaurante sunt opționale în comparație cu McDonald’s, iar conținutul de hamburger este variabil și întotdeauna adaptat cerințelor clienților. Restaurantele servesc în medie o mie de oaspeți pe zi.

Max Burgers caută în prezent parteneri pentru o licență națională sau internațională de franciză în Europa de Nord și, prin urmare, nu oferă francizelor o licență pentru restaurante individuale.


MC
Franchise Consultant

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015