Ce francize pot înlocui Burger King

Cartofii prăjiți de la Wendy’s se află pe primul loc în topul preferințelor consumatorilor de fast-food de peste ocean.
Vineri
29.06.2012
Pe piața americană există 3 francize cunoscute care ar putea avea succes la noi în țară.
 

După ce Atlantic Restaurant System, operatorul francizei Buger King în România, a intrat în insolvență și a închis ultimele 3 restaurante din țara noastră, piața americană prezintă 3 companii care momentan nu sunt prezente pe piața locală: Taco Bell, Wendy's și Dunkin Donuts. Oricare dintre aceste francize ar putea lua cu succes locul Burger King în România, pe o piață fast-food estimată la 500 de milioane de euro.

Taco Bell este cel mai mare lanț cu specific mexican din Statele Unite ale Americii. Recent, un produs fast-food din portofoliul Taco Bell a stabilit un nou record în vânzări. Este vorba despre Doritos Locos Tacos care a fost vândut în 100 de bucăți în doar 10 săptămâni. Taco Bell face parte din portofoliul Yum!Brands care deține și brand-urile KFC și Pizza Hut, prezente și în România.

Fast-food-ul Wendy' s este foarte popular în Statele Unite ale Americii însă în Europa nu este foarte cunoscut. Rețeaua Wendy's include peste 6.500 de restaurante deschise prin franciză atât în Statele Unite ale Americii, cât și în alte 27 de țări din împrejurimi.

Dunkin Donuts se regăsește de câțiva ani în topul celor mai cunoscute companii americane din domeniul gastronomic. În anii '90, Dunkin Donuts a deschis un magazin în Piața Unirii din București însă l-a închis la scurt timp de la inaugurare. Între timp românii au împrumutat multe dintre obiceiurile americanilor, deci compania ar putea avea succes pe piața locală.

Cele mai cunoscute companii de pe piața fast-food din România sunt McDonald's, KFC, Pizza Hut și nou venitul Subway.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015