Ce rol preferi? Angajat sau angajator?

Franciza Banca de Joburi reprezintă în continuare o opțiune sigură, indiferent de contextul economic în care ne-am afla. Rețeaua are în prezent 2 unități proprii în Brașov și 6 unități în regim de franciză localizate în București, Constanța, Pitești, Vaslui și Chișinau.
Sâmbătă
20.01.2018
Vom afla din interviul acordat de către domnul Ciprian F., francizat Banca de Joburi, de ce alegerea francizei Banca de Joburi a fost una dintre cele mai înțelepte decizii ale sale.
 

Banca de Joburi este o agenție de recrutare și plasare a forței de muncă în străinătate, cu sediul în Brașov și cu experiență de 16 ani în domeniul resurselor umane. Activitatea principală a companiei o reprezintă recrutarea de candidați din toate localitățile din România, pentru posturi în străinătate.

Până în prezent, peste 10.000 de candidați au fost plasați cu succes în diferite țări și pentru domenii de activitate variate și peste 1.000 de parteneriate au fost încheiate în decursul activității, cu angajatori și agenții de recrutare din străinătate.

Pe lângă medierea de joburi în străinătate, Banca de Joburi oferă consultanță și orientare în carieră, asigurând pregătirea tuturor formelor legale pentru obținerea permiselor de munca în țările cu restricții și monitorizare pe întreaga durată a contractelor de muncă, oferind servicii de asistență continuă. Compania dispune de programe atrăgătoare de muncă în țări de mare interes pentru candidați, dar în care accesul pe piața muncii se face dificil datorită concurenței mari între candidați, precum Marea Britanie, Germania sau Italia.

Franciza Banca de Joburi reprezintă în continuare o opțiune sigură, indiferent de contextul economic în care ne-am afla. Rețeaua are în prezent 2 unități proprii în Brașov și 6 unități în regim de franciză localizate în București, Constanța, Pitești, Vaslui și Chișinau.

Unul dintre francizați este dl. Ciprian F., din Vaslui, care a achiziționat franciza Banca de Joburi în anul 2014, după un proces îndelungat de căutare și discuții cu diferiți francizori. În cele din urmă, decizia a fost în favoarea francizei Banca de Joburi. Vom afla din interviul acordat de către francizatul Banca de Joburi de ce alegerea acestei francize a fost una dintre cele mai înțelepte decizii luate până acum.

Ne puteți împărtăși câteva date despre dumneavoastră?

În primul rând, trebuie să spun despre mine că fac parte din categoria antreprenorilor responsabili, dar încă la început de drum, cu o soție frumoasă și doi copii minunați. Am absolvit Facultatea Electrotehnică din Iași. Am numeroase hobby-uri, însă cel mai mult îmi place să mă ocup de creșterea plantelor și a animalelor, precum și de cultivarea de viță de vie. Aceste activități mă scot din cotidian și viața de birou și mă ajută să mă relaxez. Pot spune că cele mai bune idei pe care le-am avut au plecat de la desfășurarea acestor activități. Chiar și demararea unei afaceri în regim de franciză.

Când v-ați hotărât să achiziționați franciza Banca de Joburi și ce v-a determinat să începeți o afacere în acest domeniu?

Achiziționarea francizei Banca de Joburi a avut loc în cursul anului 2014 după îndelungi căutări privind deschiderea unei afaceri, fie pe cont propriu, fie prin intermediul unei francize.

După ce mi-am dat seama că deschiderea unei afaceri pe cont propriu nu reprezintă cea mai bună variantă în ceea ce mă privește, m-am îndreptat spre deschiderea unei afaceri în regim de franciză.

La acea dată am avut numeroase discuții cu reprezentanții mai multor francize în domenii diverse de activitate. Franciza care mi-a atras cu adevărat atenția a fost Banca de Joburi.

Am ales să merg mai departe cu aceștia datorită competenței și transparenței de care au dat dovadă pe durata negocierilor. Mi s-au transmis toate informațiile necesare pentru a lua cea mai bună decizie în deplină cunoștință de cauză. După întâlnirea față în față mi-am dat seama că am găsit domeniul în care voi opera mult timp de acum înainte.

Am înțeles atunci că domeniul recrutării și plasării forței de muncă este în continuă dezvoltare și că o companie care oferă servicii la cele mai înalte standarde se va detașa rapid de concurență. Am ales Banca de Joburi pentru pachetul de avantaje oferit și pentru faptul că, pe lângă pachetul clasic de avantaje, mi-a oferit posibilitatea de a obține venituri din prima lună de activitate. Mă refer evident la punerea la dispoziție a mărcii Banca de Joburi, la transmiterea know-how-ului pentru desfășurarea acestei activități, la efectuarea training-ului, la asistența continuă acordată de toate departamentele francizorului, dar și la proiectele de recrutare care ne-au fost puse la dispoziție de către francizor pentru desfășurarea activității.

Astăzi, la mai bine de 3 ani de la demararea activității, mă bucur de decizia luată și îmi trasez obiective pentru următorii ani alături de acest partener de nădejde.

Ați urmat anterior cursuri sau vreo formă de învățământ în domeniul resurselor umane?

Anterior demarării acestei activități nu am avut experiență relevantă în domeniul resurselor umane. Cunoșteam sau credeam că am multe informații din acest domeniu, însă odată demarată o activitate în domeniul resurselor umane, mi-am dat seama cu adevarat de complexitatea unei astfel de activități.

Acest lucru nu a reprezentat un impediment pentru mine întrucat am participat, atât eu, cât și toți angajații mei la trainingul organizat de către francizor, în cadrul căruia am primit toate materialele și informațiile necesare privind desfășurarea acestei activități.

Pe lângă participarea la training, primim asistență continuă din partea Banca de Joburi concretizată prin răspunsurile din partea departamentelor specializate ale francizorului cu privire la desfășurarea acestei activități.

Toate aceste lucruri mi-au dat ocazia să dobândesc toate cunoștințele în domeniul resurselor umane, fără a avea vreun fel de experiență prealabilă în acest domeniu de activitate.

Cum ați ales locația business-ului și câți angajați aveți în acest moment?

Locația desfășurării activității s-a făcut conform indicațiilor Banca de Joburi, într-o zonă cu aglomerație urbană, cu acces ușor, într-o clădire de birouri. În prezent am 3 angajați, însă intenționez să îmi măresc echipa cu încă cel puțin 3 angajați.

Cum decurge o zi de lucru la birou?

Fiecare angajat își îndeplinește sarcinile trasate prin fișa postului. Consultanții de recrutare sună candidații interesați de locuri de muncă și le prezintă posturile disponibile în vederea orientării acestora în carieră. Candidații programați la înscrieri sau orice candidați interesați vin la o discuție față în față sau la o înscriere oficială. La toate acestea se adaugă numeroase alte activități ce țin de acest domeniu. O zi clasică de muncă este o zi aglomerată de muncă.

Ce acțiuni organizați pentru a vă atrage clienții?

Clientela este clar atrasă și de numele de marcă. Acest domeniu de activitate se adresează unei largi categorii de persoane. Pe de-o parte, ne adresăm angajatorilor interesați de recrutarea de personal, pe de alta parte, ne adresăm candidaților interesați de un loc de muncă. Toți ne-am aflat sau ne aflăm în această ipostază. Notorietatea mărcii și calitatea serviciilor oferite ne-au adus în preferințele candidaților.

Alături de francizorul Banca de Joburi participăm constant la târgurile de locuri de munca organizate de acesta, evenimente care atrag un număr foarte mare de clienți. Pe lângă acestea, ne raportăm constant la cerințele pieței de muncă și la metodele inovatoare de atragere a clientelei.

Care este ponderea persoanelor interesate de joburi în țară comparativ cu cea a persoanelor interesate de joburi in străinătate?

Nu vă pot furniza un procent exact. Aș spune mai degraba că acest lucru variază în fiecare perioadă a anului. Există perioade când balanța înclină în favoarea locurilor de muncă în străinătate, dar și momente când locurile de muncă din România sunt mai căutate decât cele din străinătate.

În ce constă sprijinul pe care îl primiți din partea francizorului Banca de Joburi?

Pot spune efectiv că francizorul Banca de Joburi mi-a pus la dispoziție toate informațiile necesare în vederea demararii acestei afaceri. Încă din faza precontractuală, am primit o mulțime de informații și indicații, astfel: deschiderea unei societăți, acreditarea acesteia în domeniul recrutării și plasării forței de muncă, alegerea sediului, achiziționarea bazei materiale, intervievarea și angajarea personalului. Începând cu data semnării contractului de franciză, am beneficiat de un training specializat din partea francizorului Banca de Joburi, care a atins atât informațiile teoretice, cât și pe cele practice, dar și asistența continuă din partea departamentelor francizorului.

Chiar și la 3 ani de la demararea activității, pot spune că încă beneficiem de această asistență continuă, întrucât francizorul ne înlocuiește o serie de departamente din cadrul companiei prin departamentele sale specializate. Astfel, beneficiem constant de asistența din partea departamentelor juridic, marketing, de training, de coordonare și de dezvoltare parteneriate.

Mai mult, ori de cate ori am avut nevoie de un training suplimentar, trainerul francizorului Banca de Joburi ni l-a pus la dispoziție.

Considerați că această franciză a fost o alegere potrivită pentru dumneavoastră?

Clar, decizia de a încheia o colaborare cu Banca de Joburi a reprezentat o alegere foarte bună din partea mea. Sper ca această colaborare să dureze cât mai mult și să mă bucur de avantajele pe termen lung ale unei astfel de afaceri.

De ce ați recomanda-o și altor potențiali francizați?

Aș recomanda această franciză tuturor celor interesați de o afacere "la cheie" în adevăratul sens al cuvântului. Am avut posibilitatea să mă conving singur de avantajele unei astfel de colaborări și să mă bucur de proiectele de recrutare dezvoltate de francizorul Banca de Joburi.

Este prima dată când vorbesc public despre această colaborare și pot afirma că mă bucur să fac acest lucru.

Există foarte multe persoane care dispun de sume de bani și care vor să investească într-o afacere. Știu din propria experiență că demararea unei afaceri pe cont propriu nu reprezintă întotdeauna cea mai bună soluție. Am aflat că investiția într-un sistem de franciză reprezintă o optiune sigură. Eu am investit în Banca de Joburi și nu regret. Nu știu dacă și alte sisteme de franciză oferă ce oferă ei. La acea data, erau unici. Mai știu că sunt și prima franciza din domeniul resurselor umane.

Îi recomand pentru profesionalism și seriozitate. Îi recomand pentru promptitudine și aplecarea la nevoile mele. Îi recomand pentru excelența dobândită în acest domeniu și pentru că mi-au dovedit că pot transforma o persoană străină de această activitate într-o persoană pregătită. Îi recomand pentru că reprezintă o afacere de viitor în care câștigurile materiale se întrepătrund cu satisfacția personală.

Nu spun că este un domeniu ușor, dar ei fac ca lucrurile să devină atât de ușoare:)


Cipele, Kristijano Ronaldo
Florentina Pene
Business Development Manager

Articole citite

Franciza specialiștilor în recrutare /18.04.2018

Din perspectiva resurselor umane, externalizarea poate aduce multe beneficii unei companii care dorește să își concentreze eforturile pe optimizarea producției și reducerea costurilor. O franciză în acest domeniu prezintă multe oportunități.

Investiţie sigură în resursele umane /01.04.2018

Cea mai sigură cale de a garanta supraviețuirea unei companii s-a dovedit a fi investiția în oameni. Resursele umane sunt recunoscute ca fiind singurele capabile să producă și să reproducă celelalte resurse ale unei organizații, iar antreprenorii înțeleg acest fapt.

Franciza Banca de Joburi: 1...2...3… Start Business /07.03.2018

Deși lucrurile sunt cât se poate de simple și bine documentate, cheia succesului stă și în abilitatea francizatului de a implementa corect și complet soluțiile puse la dispoziție de către francizor, dar și de gradul de implicare pe care acesta îl va avea.

De ce Banca de Joburi®? /09.02.2018

Unul dintre motive poate fi că este cea mai bună agenție de recrutare din România, ocupând locul 1, pentru acest domeniu, în Top Afaceri și Top Profit timp de mai mulți ani.

Banca de Joburi sau afacere proprie? /13.12.2017

Cei mai mulți dintre cei care se gândesc la mediul de afaceri din România și își doresc să investească într-o afacere renunță rapid la această idee. Pentru un antreprenor trecut prin experiența unei afaceri eșuate, ideea unei francize este o opțiune sigură.