Lansare Bella Italia Pizza Express

“Ideea de pizzerie de la care am pornit a fost permanent îmbunătăţită pentru a veni în întâmpinarea dorințelor clienţilor noştri. Meniul a fost diversificat în timp, însă are la bază o variată ofertă de tipuri de pizza, cu ingrediente proaspete, pregătite în fața clienților, dupa o rețetă autentică” – spune Iulian Zamfir.
Miercuri
28.02.2018
Ideea de extindere prin franciză a apărut în 2005, practic, la șase ani după inaugurarea primului restaurant pizzerie Bella Italia.
 

Recent francizorul a lansat un concept nou de street food, sub marca Bella Italia Pizza Express și caută tineri antreprenori, dornici să i se alăture în dezvoltarea brandului la nivel național.

Încă din 1999, pornind de la ideea de a oferi brăilenilor o pizza adevărată, servită ca la mama ei, la Napoli, Iulian Zamfir, fondatorul afacerii, a pus bazele Restaurantului - Pizzerie Bella Italia din Brăila.

Franciza Bella Italia oferă patru concepte de afacere. Două funcționează sub brandul Pizzeria Bella Italia, dintre care unul este conceptul de ‘’pizzerie clasică’’, potrivit pentru spațiile stradale, cu o suprafață de peste 300 mp, care include terasă și parcare, iar al doilea concept implică un format de pizzerie cu o suprafață de 50 mp, destinat centrelor comerciale. Al treilea concept este Bella Italia Delivery, adaptat livrărilor la domiciliu, care se adresează în special clientelei de proximitate și necesită spații stradale cu deschidere de 10 m și suprafață de 70 mp.

Adaptându-se noului ritm de viață din ce în ce mai alert, francizorul a dezvoltat, în 2017, un al patrulea concept de franciză, Bella Italia·Pizza Express, destinat persoanelor grăbite, care nu au timp să savureze preparatele în restaurant. Servirea se face rapid, oferta de bază fiind, de data aceasta, pizza la felie. Prima unitate Pizza Express a fost deschisă în Brăila și înregistrează un succes foarte mare, dată fiind și locația foarte atent aleasă, cu trafic generos.

Bella Italia se diferențiază de alte pizzerii, în primul rand, prin modul de pregătire a preparatelor, întrucât “preparatele sunt pregătite la vedere, ceea ce face deliciul clienților. Pe lângă produsele de calitate și atmosfera plăcută, încercăm să oferim și un mic spectacol culinar, organizat de bucătarii noștri”, spune Iulian Zamfir, fondator Pizzeria Bella Italia.

Varianta de franciză clasică include și un mini-concept adaptat pentru copii, “Bella Bambini”, care implică organizarea de petreceri pentru cei mici. “Petrecerile sunt ca un adevărat magnet atât pentru copii, cât și pentru părinții lor. Pentru noi, implică un mod aparte de amenajare a locației, o persoană special pregatită pentru animarea petrecerii, un meniu adaptat pentru copii, jocuri, muzică și multă distracție”, spune Iulian Zamfir.

Alte servicii de care beneficiază viitorii francizați includ cercetarea pieței locale și evaluarea locațiilor potențiale, instruirea inițială și un program continuu de intruire, susținut în cadrul Școlii Bella Italia, sprijin pentru elaborarea planului de amenajare interioară și verificarea principalelor etape ale lucrărilor de amenajare și utilare, coordonarea achizițiilor de materiale folosite pentru amenajare, utilaje pentru bucătărie, mobilier, instalații de iluminat, sistemul informatic POS și de gestiune etc.

În ceea ce privește investiția estimată pentru achiziționarea unei francize pentru conceptul Bella Italia Pizza Express, costul se ridică la aproximativ 40.000 de euro, din care 15.000 de Euro reprezintă costul pentru echipamente, mobilier și sistemul informatic, 5.000 de Euro este taxa de franciză, iar restul sumei de 20.000 de Euro acoperă alte cheltuieli pentru marketing, construcția modulului, birotică, etc.

Taxele pe care francizatul le va plăti după preluarea francizei și începerea activității includ o redevență lunară în valoare de 2% din cifra de afaceri și o contribuție la bugetul de marketing de 1%.

Vestea bună este că există numeroase programe de finanțare care permit accesarea de fonduri europene sau de fonduri de la stat, care pot facilita procesul de demarare a unei afaceri. Un astfel de exemplu este programul Start-Up Nation 2018, care, începând din luna aprilie, conform declarațiilor Ministrului pentru Mediul de Afaceri, va deschide o nouă sesiune de înscrieri, prin care antreprenorii români care vor să-și înființeze afaceri mici pot beneficia, în anumite condiții, de fonduri nerambursabile de până la 44.000 de Euro pentru o afacere.

Astfel că un potențial candidat interesat de franciza Bella Italia Pizza Express ar putea avea toate premisele necesare pentru a începe o afacere în acest domeniu, obținând finanțare nerambursabilă, pe de o parte, iar pe de altă parte, beneficiind de know-how-ul și de experiența unui sistem de franciză dovedit a fi de succes.

Dacă ești interesat să achiziționezi franciza Bella Italia, te rugăm să ne trimiți o solicitare în acest sens, la adresa de email mcoman@profitsystem.ro și iți vom răspunde cât mai curând posibil.


Business Development Manager