Primul Subway dintr-o clădire de birouri

Primul restaurant Subway din România a fost deschis pe 10 aprilie 2012, de Cristian Ștefănescu (32 de ani).
Marţi
03.07.2012
Subway a stabilit locația pentru cea de-a treia unitate din Capitală.
 

Subway, cel mai mare lanț de restaurante fast-food din lume, va deschide cea de-a treia locație din București în clădirea de birouri UpGround Business Center. Clădirea este situată în apropierea stației de metrou Pipera și găzduiește sediile unor companii ca Intel, Banca Românească, OMV Petrom, Bancpost, Honeywell sau GFK. Până în prezent, Subway a deschis un singur restaurant în Capitală, în zona Piața Victoriei. Următoarea unitate din București va fi inaugurată în mall-ul Sun Plaza. Subway a mai deschis câte un restaurant la Cluj și la Iași și are programate alte două inaugurări în Pitești și în Timișoara.

Pentru următorii 4 ani, lanțul american de tip fast-food vizează lansarea a 40 de unități pe piața românească. Compania americană a semnat deja 20 de contracte de franciză cu antreprenori români, potrivit declaraţiilor date de Rumen Radev, agent de dezvoltare Subway pentru regiunea București, Ilfov, la deschiderea primului restaurant din România, pe 10 aprilie 2012.

Subway deţine în prezent peste 36.500 de restaurante, în 99 de ţări. Compania a fost înființată în anul 1965, în Connecticut, Statele Unite ale Americii, și este cel mai mare lanţ de restaurante fast- food din lume. Toate facilitățile Subway funcționează ca rețea de franciză.

Pe piața românească, principalii competitori ai fast-food-ului american sunt McDonald’s și KFC, franciză controlată de omul de afaceri Puiu Popovici.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist