Proiecte inovatoare fără număr

Miercuri
30.05.2018
La ce să te gândești mai întâi când spui 5 to go? La franciza clasică, care a ajuns la un număr impresionant de cafenele în doar 3 ani din momentul lansării? La recent lansatul proiect 5 to go mobile? Sau poate la viitorul 5 to go Drive Thru?
 

Lanțul de cafenele 5 to go, dezvoltat de antreprenorii Radu Savopol și Lucian Bădilă, numără acum peste 80 de locații, dintre care 60 se află în București. Am asistat, în luna mai, la deschiderea celor mai recente 4 cafenele: 5 to go Măgurele din Strada Atomiștilor, deschisă în data de 2 mai, urmată de cafeneaua 5 to go din Centrul comercial Auchan din Strada Brașov, deschisă în 3 mai și, la câteva zile mai târziu, în 8 mai, de 5 to go din strada Sevastopol nr. 14 A, Bucuresti. În urmă cu o săptămână, în 22 mai, 5 to go a ajuns și la Târgovişte, unde a deschis o locație în Strada Revoluției, vizavi de Primarie.

Dar conceptul clasic de franciză 5 to go a fost doar punctul de plecare într-o călătorie cu multe escale. Astfel că următoarea escală a fost reprezentată de 5 to go mobile.

Cafenelele mobile vor fi amplasate în special la evenimente și vor vinde preponderent cafea și produse marca 5 to go. Însă ele vor mai putea fi întâlnite și în apropierea clădirilor de birouri. „În clă­dirile de business, spațiile sunt scumpe. Așa că prefer să închiriez două locuri de parcare și să pun o mașină acolo“, ex­pli­­că Radu Savopol. Investiția într-un autovehicul, amenajat și branduit conform conceptului 5 to go, va fi în jur de 25.000-35.000 de euro. Proiectul a fost conceput pentru zona de evenimente și festivaluri, iar autovehiculele vor putea fi închiriate și de actualii francizați 5 to go care vor dori să participe la diverse evenimente. Cafenelele mobile sunt amenajate în așa fel încât să fie independente din punct de vedere al alimentării cu energie electrică și cu apă. Unul dintre evenimentele la care 5 to go mobile a fost prezent este Art Safari, organizat între 11 – 20 mai, în Piața George Enescu și unde cafeaua delicioasă 5 to go a fost mult apreciată.

Ultima escală din luna mai a rețelei 5 to go a fost ocazionată de organizarea campaniei "Barista pentru o zi", prin care 5 to go a strâns fonduri pe care le va dona Asociației "Bulgăre de Lumină", pentru a ajuta copiii diagnosticați cu autism și alte probleme de integrare în colectivitate. În data de 25 mai a.c., Anca Mihăilescu și Diana Bulimar, concurente Exatlon, au fost vedetele care s-au alăturat campaniei "Barista pentru o zi" și, între orele 14:00 și 16:00, pe Bulevardul Ștefan cel Mare, nr. 8, au pregătit cafea pentru clienții 5 to go, în scopul strângerii de fonduri pentru copiii cu nevoi speciale.

Împreună cu asociația "Bulgăre de Lumină", ce a apărut din nevoia de recuperare și integrare a copiilor cu autism, 5 to go organizează sesiuni de meet & great cu persoane publice ce doresc să fie "Barista pentru o zi" în cadrul cafenelelor 5 to go. Fiecare dintre invitați va participa activ la procesul de preparare a băuturilor pe bază de cafea, aceasta fiind o modalitate de a se implica în proiect și în societate. Întreg profitul cafenelei din ziua respectivă va fi donat către asociație.

Se poate spune că fondatorii 5 to go acționează conform principiului perpetuum mobile, fiind ca un izvor nesecat de idei inovatoare și acțiuni benefice pentru comunitate.

Următoarea escală din 2018 ar putea fi atunci când rețeaua 5 to go va deschide, pe DN1, prima cafenea 5 to go cu Drive Thru. Aceasta este situată în apropierea orașului Comarnic și este în prezent în curs de amenajare. Dar cine știe ce alte idei inovatoare sau proiecte inedite sunt în curs de pregătire?


Business Development Manager