Și bărbații aleg franciza DepilConcept

DepilConcept
DepilConcept / "Românii sunt foarte politicoși, foarte simpatici, foarte prietenoși și știu exact ce vor. În plus, m-am îndrăgostit de limba română. Și portughezii și românii sunt latini, însă limba română sună foarte frumos, am impresia că fredonați un cântec de fiecare dată când vorbiți. Sunt foarte încântat de ceea ce am găsit în România. Le recomand românilor doar să aibă mai multă încredere în forțele proprii. Am vorbit cu mai mulți români și uneori mi s-a părut că nu au suficientă încredere în ei înșiși. Fiți mai încrezători pentru că aveți de ce!" – spune Alexandre Duque Lourenco, CEO DepilConcept.
Luni
04.06.2018
Deși în sectorul cosmetic, antreprenorii sunt de regulă femei, și bărbații își găsesc loc în această industrie.
 

Compania portugheză GrupoConcept, proprietarul brandurilor de frumusețe și îngrijire corporală BodyConcept și DepilConcept dezvoltă, de peste 13 ani, un lanț de saloane pentru epilare permanentă și fototerapie. Conceptul a fost lansat în Portugalia, însă, prin franciză, s-a realizat extinderea serviciilor și a afacerii atât în Europa, cât și în toată lumea. Francizorul caută un master francizat pentru piața din România. Master francizatul nu trebuie să aibă experiență în acest domeniu, deoarece oferim toată pregătirea necesară, însă trebuie să fie o persoană dinamică, muncitoare, cu abilități de marketing și de vânzări.

“În 2005, am decis să creăm în Portugalia un nou mod de a privi frumusețea și îngrijirea sănătății, aducând într-o zonă de piață nedezvoltată și puțin accesibilă, un nou concept de calitate a esteticii și fototerapiei, la care majoritatea clienților ar putea avea acces. DepilConcept a luat naștere cu scopul de a face îndepărtarea permanentă a părului prin fotodepilare si fototerapiile accesibile tuturor, rezolvând astfel problemele de păr și de piele, folosind o tehnologie de ultimă generație, Laser Diode H8 și profesioniști specializați. Continuăm să creștem atât în ​​țară, cât și în afara țării, cu un proiect internațional solid și cu o prezență în mai multe țări precum Brazilia, Polonia și, bineînțeles, Portugalia. Această creștere este susținută de valorile mărcii și de accentul pus pe servicii de calitate, așa cum demonstrează cei peste 200.000 de clienți care au apelat la serviciile clinicilor noastre în ultimii ani” – declară Alexandre Duque Lourenco, CEO DepilConcept.

După cum arată practica și nu este o excepție în rețeaua DepilConcept, serviciile cosmetice de acest tip sunt cel mai des folosite de femei. Din acest motiv, dar și datorită naturii delicate a activității, femeile sunt în cea mai mare parte angajate în saloane. Pe de altă parte, există și bărbați care se implică în acest domeniu ca investitori sau manageri responsabili cu administrarea afacerii, a confirmat compania portugheză. Această practică este demonstrată de salonul DepilConcept din Koshalin, Polonia, unde Karol Levicki, în calitate de francizor și manager de locație, își dezvoltă afacerea împreună cu mama sa.

“Nu am lucrat până acum în industria cosmetică. Lucrul în acest domeniu a fost însă un vis mare al mamei mele, așa că am decis să demarăm o afacere cu franciza DepilConcept deoarece ne-au oferit un model de afaceri special, instruire, sprijin deplin și am beneficiat de experiența lor de afaceri internațională. Activitățile zilnice din salon sunt gestionate de mama mea, în timp ce eu mă ocup de dezvoltarea business-ului și de alte aspecte organizatorice ale afacerii” - explică Karol Levicki.

În prezent, există peste 45 de saloane DepilConcept pe teritoriul Poloniei, ceea ce înseamnă mai multe decât pe piața portugheză. Marijo Vločkovski, manager portughez de expansiune, responsabil de dezvoltarea rețelei de saloane în Polonia, spune că încă mai caută noi parteneri, dar observă că beneficiarii existenți ai francizei DepilConcept sunt cei mai interesați să deschidă noi saloane.

“De obicei, partenerii noștri decid să-și extindă afacerea la câteva luni după deschiderea primului salon, iar acest lucru este încurajat de rezultatele obținute în primele săptămâni de activitate. Deoarece profitul poate fi atins chiar după două săptămâni, aceștia încep să se gândească la deschiderea unui nou salon înainte ca alți potențiali francizați să se alăture rețelei, în acea regiune, deoarece numărul saloanelor din teritoriu este limitat” - spune Marijo Vločkovski.

DepilConcept funcționează cel mai bine în orașele mari, unde există potențial pentru cel puțin două saloane. Francizații care au drept la exclusivitate teritorială pot gestiona ambele saloane. În prezent, jumătate dintre partenerii polonezi care conduc mai mult de două saloane intenționează să deschidă al treilea salon, conform declarațiilor lui Marijo Vločkovski.

Karol Levicki, care s-a alăturat sistemului de franciză DepilConcept la începutul anului 2016, se gândește și el la deschiderea unui nou salon. "Avem planuri să ne extindem, dar înainte de a deschide o nouă filială, dorim să consolidăm poziția pe piață a salonului din Košalina. Având în vedere numărul de orașe din această parte a Poloniei, doar un astfel de model de dezvoltare este fezabil și ne oferă șansa de a reuși” - spune Levicki.

Un salon DepilConcept trebuie să aibă minimum 30 - 40 de metri pătrați, ceea ce este suficient pentru două săli de tratament și o zonă de recepție. Francizorul ajută la selectarea locațiilor și a personalului. Pentru a obține succes, compania portugheză subliniază faptul că este important să se aplice consecvent cunoștințele transferate de francizor către francizat în procesul de instruire. Beneficiarul francizei și personalul care va lucra în salon vor participa, înainte de deschidere, la o serie de cursuri care vor aborda toate aspectele legate de managementul salonului, relația cu clienții, managementul personalului și marketingul afacerii.

Interesat de România

Sistemul de franciză portughez este în căutare de master francizat în România, precum și în alte țări din regiune. În ultimii zece ani, DepilConcept s-a dovedit a fi o afacere profitabilă, iar exemplul din Polonia este mai mult decât convingător că acest sistem de franciză este de succes.

Mai multe detalii privind pachetele de franciză BodyConcept și DepilConcept sunt disponibile în rubrica de cataloage de pe portalul nostru. Regăsiți informații privind sprijinul pe care francizorul îl acordă francizatului, investiția totală, cerințele din partea francizatului, profilul francizatului.


Business Development Manager