Pizza Hut și Telepizza, parteneri strategici pentru regiunea Americii Latine, Insulelor Caraibe, Spaniei, Portugaliei și Elveției
Vineri
22.06.2018
Parteneriatul strategic pe care lanțul american Pizza Hut și cel spaniol Telepizza l-au confirmat recent și acordul de franciză master pe care l-au semnat vor schimba semnificativ ritmul de dezvoltare a ambelor lanțuri.
 

Cu acest contract, grupul spaniol Telepizza devine destinatar al francizei master Pizza Hut Mastercam din America și preia dezvoltarea Americii Latine (fără Brazilia), Insulelor Caraibe, Spaniei, Portugaliei și Elveției.

Parteneriatul, pe care ambele părți îl pot descrie drept "un punct de cotitură", prevede faptul că Telepizza va deschide 1.300 de unități noi Pizza Hut în aceste teritorii, în următorii 10 ani sau 2.550 de unități noi în următorii 20 de ani. În acest fel, Telepizza a devenit cel mai mare partener de franciză al companiei americane (luând în calcul numărul de restaurante), în timp ce numărul de unități sub marca Pizza Hut pe piețele menționate se va dubla.

“Telepizza este partenerul ideal” - spune Milind Pant, președintele Pizza Hut International, într-o declarație oficială. Acest grup spaniol operează deja în 23 de țări în care dezvoltă rețele de restaurante sub mărcile Telepizza și Jen’s Pizza și are în prezent un portofoliu de 1.607 restaurante. "Cu toate capabilitățile, dedicarea și capitalul de care dispune, credem că Telepizza va accelera extinderea mărcii Pizza Hut în regiunile în curs de dezvoltare precum America Latină" - ​​spune Pant, explicând că Telepizza, cu această experiență, a dobândit rezultate, resurse și capital și a fost cu siguranță un candidat ideal pentru cooperarea în domeniul francizei.

Pe baza contractului, Telepizza va opera lanțul de aprovizionare din America Latină (cu excepția Braziliei), Insulelor Caraibe, Spaniei (fără Andorra), Portugaliei și Elveției. În Spania, unde este un jucător de frunte în domeniu, și în Portugalia, Telepizza va continua să-și dezvolte propria rețea de restaurante Pizza Hut, monitorizând simultan activitatea francizaților existenți Pizza Hut. După deschiderea unor noi restaurante în America Latină și în Caraibe, grupul spaniol se va rebrandui treptat și își va redenumi pizzeriile conform conceptului Pizza Hut, deoarece vor avea grijă de beneficiarii de franciză Pizza Hut din aceste țări.

“Acest parteneriat accelerează planul nostru de creștere la nivel mondial, aproape dublând rezultatele pe acest segment de activitate al companiei noastre și sporind numărul țărilor în care operăm la 37, iar numărul de potențiali clienți la peste 500 de milioane” – a anunțat Pablo Juantegui, CEO în cadrul Grupului Telepizza, referindu-se la toate avantajele cooperării dintre cele două rețele.

Mutarea accentului pe regiunea Americii Latine este într-o oarecare măsură justificată, deoarece 6% din veniturile totale de anul trecut provin de la țările din regiune. Cu toate acestea, chiar și cu afluxul semnificativ care vine odată cu vânzarea dreptului de a conduce grupul spaniol, Pizza Hut are așteptări ceva mai moderate, fiind conștienți că va urma o "fază de revenire" în următorii ani, așa cum s-a întâmplat recent, conform declarațiilor lui Huta Greg Creed, CEO Pizza Hut.


Cipele, Kristijano Ronaldo
Florentina Pene
Business Development Manager

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015