Întreținere cosmetică auto eco-friendly

Soluțiile pentru spălarea și întreținerea autoturismului din kit-ul de franciză ajung pentru 250 de spălari complete, spune Andrei Popa, directorul Spălare în Parcare, concept care se dezvoltă și la nivel internațional sub denumirea Wash My Car – The Mobile Wash Car Franchise.
Luni
09.07.2012
Andrei Popa, directorul Spălare în Parcare, consideră că obstacolele care apar în afacerea pe care o manageriază cu succes sunt provocări ale momentului pe care trebuie să le depășească.
 

Ce reprezintă conceptul Spălare în Parcare și când a pătruns pe piața din România?
Spălare în Parcare – noi venim să vă spălăm mașina - este un concept inovator, o spălătorie auto mobilă prin care se asigură spălarea și întreținerea cosmetică a autoturismului la domiciliul clientului. Conceptul bazat pe 3 metode de întreținere auto este unul românesc, a fost creat în țara noastră, în anul 2007. Practic, noi mergem în parcările clienților, majoritatea persoane juridice cu flote auto, și le întreținem autoturismele din dotare. Avem 3 metode de întreținere. Prioritară este așa numita metodă de spălare fără apă sau întreținere auto fără apă. Noi înlocuim apa cu o gamă de peste 10 soluții speciale, iar cu ajutorul unor lavete din microfibră procesul de întreținere a mașinii se desfășoară fără a face mizerie pe jos sau a ne murdări.

De ce ai ales să-ți dezvolți afacerea prin franciză?
M-am orientat către franciză din mai multe considerente: 1) este cel mai simplu mod pentru a te putea dezvolta la nivel național și internațional fără a trebui să fii tu prezent în fiecare locație; 2) este mult mai ușor să vinzi un concept creat și bine pus la punct decât să te dezvolți prin propriile forme. La început nici eu nu știam foarte multe lucruri despre franciză. Consultanții noștri de la Asociația Română de Franciză (ARF) ne-au ajutat foarte mult. Dezvoltăm și programe de parteneriat de distribuție a produselor. În acest domeniu avem parteneri și la nivel internațional: în Spania, Muntenegru, Cipru, iar momentan purtăm discuții și în Israel.

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să devină francizați Spălare în Parcare și ce beneficii primesc aceștia?
În primul rând partenerul nostru trebuie să dețină o formă juridică, însemnând SRL, PFA, PFI, întreprindere individuală etc. Nu colaborăm direct cu persoane fizice. Există o taxă de intrare în rețeaua de franciză, de 999 de euro. Nu există redevențe anuale, nici alte forme de procent din cifra de afaceri. Suma de 999 de euro este singura investiție necesară pentru demararea afacerii. Viitorul francizat va beneficia de: training la unul din punctele noastre de lucru din București pentru toate metodele de spălare, documentații tehnice, manualul de franciză, materiale de promovare, precum și de un ghid de pornire a afacerii, care conține tot ceea ce are nevoie ca soluții și echipamente pentru a demara imediat business-ul. Practic, oferim afacerea la cheie, dar manageriată la plan local de fiecare partener. Dacă francizatul dorește exclusivitate teritorială în orașul respectiv, trebuie să comande de la noi, anual, produse în valoare de minimum 600 de euro.

Ce le recomanzi persoanelor care vor să-și dezvolte o afacere prin franciză?
Este bine să aleagă o franciză pentru că este o rețetă testată, se cunosc toate detaliile: ce merge bine, ce nu merge bine, ce trebuie îmbunătățit, care sunt costurile aproximative, care sunt veniturile preconizate etc. Nu pornești la drum fără informații, iar informația înseamnă putere - este unul dintre factorii de succes. Noi oferim toate aceste informații și un avantaj atunci când pornești la drum. Nu mai trebuie să te ocupi de la A la Z de întregul business. Pornești pe loc o afacere care conține toate ingredientele de succes. Spălare în Parcare este forma ideală pentru a-ți crea un venit suplimentar. Bineînțeles, ca să ai succes trebuie să îți placă ceea ce faci. Dacă dorești să faci lucrul ăsta part-time, o poți face. Investiția este foarte mică, este una dintre cele mai ieftine francize. Este o afacere verde care protejează natura și în același timp te menține în formă.

(Elena Cărăușu)