2012-07-17

Retailerii de fashion se extind în România

Inditex, cel mai mare retailer de haine din lume, a deschis un magazin Massimo Dutti la Sibiu.

Grupul Inditex, deținătorul lanțurilor de magazine Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear și Oysho a inaugurat recent un magazin Massimo Dutti în centrul istoric al Sibiului. Unitatea este situată la parterul hotelului Împăratul Romanilor și are o suprafață de aproximativ 350 de metri pătrați. Retailerul de îmbrăcăminte a mai inaugurat în acest an, tot la Sibiu, un magazin Zara și intenționează să aducă aici și brand-urile Pull&Bear, Bershka și Stradivarius.

moda

Euromonitor estimează că românii vor cheltui tot mai mulți bani pe haine, iar piața locală a retailului de fashion va crește de la valoarea de 1,9 mld.de euro înregistrată în anul 2010, la 2,9 mld. de euro în 2015.

În primul trimestru fiscal al acestui an, încheiat în aprilie, profitul net al Inditex a crescut cu 30%, la 432 milioane de euro, iar vânzările grupului au urcat cu 15%, la 3,42 miliarde de euro.

Cu un număr de peste 5.500 de magazine la nivel mondial, retailerul a anunțat în luna martie că intenționează să deschidă în acest an încă 500 de magazine.

În România, rețeaua Inditex numără 84 de magazine, cu brand-urile Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Oysho, Zara Home și Massimo Dutti.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank