2012-07-18

Un nou magazin HORNBACH s-a deschis la Timișoara

Retailerul german și-a extins rețeaua de magazine din România inaugurând astăzi magazinul cu numărul 5 la Timișoara.

Al cincilea magazin al retailerului HORNBACH din Romania a fost deschis astăzi la Timișoara și a creat peste 120 de locuri de muncă la nivel local.

Valoarea investiției a fost de 30 de milioane de euro, însă acum clienții se pot bucura și în Timișoara de cele peste 60.000 de articole din stoc și de același număr de articole la comandă. Magazinul,cu o suprafață utilă de 22.500 de mp, este amplasat în una dintre cele mai mari zone comerciale ale orașului Timișoara, pe Calea Aradului.

Retailerul german plănuiește să-și continue extinderea prin deschiderea unui nou magazin la Iași, al șaselea, iar apoi vor fi vizate alte orașe cu peste 300 mii de locuitori.

”Nu forțăm termenele de deschideri, ne îndreptăm atenția către orașe cu peste 300.000 de locuitori care să permită realizarea unei cifre de afaceri corespunzatoare cu investițiile efectuate”, a menționat Dan Bădescu.

De la intrarea pe piața autohtonă, compania a realizat investiții totale de 148,3 milioane de euro. În acest moment, producătorii români asigură în proporție de 13% marfa Hornbach, restul de 87% fiind acoperit de producători din concern.

HORNBACH a fost prima companie din Europa care a inaugurat în anul 1968 un magazin combinat de materiale de construcţii şi articole de grădină ajungând în prezent să comercializeze produsele sale în Germania, Luxemburg, Olanda, Austria, România, Slovacia, Suedia, Elveţia şi Cehia. În România, HORNBACH a deschis primul magazin în 2007, iar în acest moment a ajuns să dețină trei magazine în București (Berceni, Militari și Balotești), unul în Brașov și acesta nou din Timișoara.

Competitorii companiei HORNBACH de pe piața locală sunt DIY cu Praktiker, Obi și Bricostore.

(K.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Karinna Călin

franchise consultant

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank