2012-07-24

Etichetele alimentelor vor fi schimbate

Producătorii români și cei din celelalte state membre ale Uniunii Europene vor fi obligați să schimbe etichetele de pe produsele alimentare.

Începând cu cea de-a doua parte a lunii decembrie, producătorii vor fi obligați să treacă pe etichete și lista mențiunilor de sănătate ale produselor alimentare, altele decât cele care se referă la conținutul de aditivi, potrivit noilor prevederi europene, a anunțat Ministerul Sănătății. Astfel, pe noile etichete ale produselor alimentare vor fi acceptate pentru inscripționare numai mențiunile de sănătate aflate în lista permisă prin noul Regulament adoptat de Uniunea Europeană (UE).

fructe

Regulamentul adoptat la nivelul Uniunii Europene face precizări legate și de efectele vitaminelor C, B, D, E și K.

De exemplu, pentru calciu vor fi permise 8 mențiuni de sănătate, care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire și la menținerea sănătății sistemelui osos, muscular etc., potrivit specialiștilor în sănătate publică.

Prevederile europene se înscriu în Regulamentul 432/2012 de stabilire a unei liste de mențiuni de sănătate permise, înscrise pe produsele alimentare, altele decât cele care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire și la dezvoltarea și la dezvoltarea și sănătatea copiilor.

Ministerul Sănătății va organiza, în perioada următoare, o întâlnire cu reprezentanții din domeniu în vederea discutării modalităților de implementare a Regulamentului.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank