Profitul PepsiCo a scăzut în T2

Pepsi-Cola este unul dintre cele mai importante branduri din cadrul companiei PepsiCo.
Vineri
27.07.2012
Cel mai mare producător de snacksuri la nivel mondial a raportat un profit sub estimările analiștilor pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an.
 

PepsiCo a anunțat pentru trimestrul al doilea al acestui an un profit net de 1,49 miliarde de dolari, în scădere cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut, când compania raporta un profit net de 1,89 miliarde de dolari, transmite Bloomberg. Vânzările totale ale PepsiCo au scăzut cu 2,2% în trimestrul al doilea, la 16,5 miliarde de dolari, după ce compania a efectuat schimbări de franciză la operațiunile de îmbuteliere din China și Mexic.

Prețurile produselor companiei au fost majorate la nivel mondial, de la începutul anului până în prezent, cu peste 9% de către Indra Nooyi, directorul companiei. Acesta a mărit cu peste 40% bugetul pentru promovarea pe piața din Statele Unite ale Americii a unor branduri ca Pepsi-Cola, Mountain Dew și Doritos. Vânzările băuturilor au crescut cu 1%, iar cele ale snacks-urilor cu 6 procente.

La nivel mondial, compania comercializează independent sau împreună cu parteneri ca Unilever și Starbucks următoarele băuturi și chipsuri: Pepsi-Cola, Pepsi Diet, Pepsi MAX, Mountain Dew, Gatorade, Tropicana, 7UP, Mirinda, Lipton, Aquafina, Brisk, Sierra Mist, Starbucks Ready to drink, Lays, Doritos, Quaker Oats, Cheetos, Ruffles, Tostitos, Fritos, Walkers.

Compania PepsiCo a intrat pe piața românească în anul 2004, când a achiziționat Star Foods, liderul pieței locale de chipsuri. Brandul Pepsi-Cola era însă disponibil în România încă din perioada comunismului, mai exact din anul 1965.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist