2012-07-31

Sprider pleacă din România

Retailerul elen de fashion și accesorii pentru locuință a hotărât să vândă operațiunile din țara noastră.

Subsidiara din România a retailerului Sprider va fi vândută către Naqua Investments Ltd, o companie din Cipru specializată în retailul de îmbrăcăminte în regiunea Europei de Est. Cele 17 magazine Sprider de pe piața locală vor fi vândute pentru suma de 640.000 de euro. Retragerea retailerului din România a fost determinată atât de recesiunea din Grecia, cât și de pierderile continue înregistrate de subsidiara din țara noastră.

haine

Un alt retailer de îmbrăcăminte care și-a anunțat retragerea de pe piața românească este Kiabi, care în prezent este în negocieri pentru vânzarea celor 6 magazine din țară.

Sprider a deschis primul magazin din România în anul 2007, în centrul comercial City Mall din București. Retailerul a înregistrat pierderi în toți cei 5 ani de activitate de pe piața locală. Ultimele rezultate financiare, respectiv pe anul 2011, arată că Sprider a încheiat anul 2011 cu pierderi de aproximativ 3,2 milioane de euro, la o cifră de afaceri de aproximativ 5,9 milioane de euro.

Pe parcursul celor 5 ani de activitate pe piața locală retailerul a deschis magazine în București, Constanța, Argeș, Buzău, Bacău, Neamț, Suceava, Iași, Mureș, Cluj, Bihor, Timiș și Arad.

Sprider Stores este un lanț de îmbrăcăminte pentru femei, copii și bărbați care operează la nivel multinațional. În anul 2009, retailerul a lansat linia Sprider Home, care include accesorii pentru locuință.

(LN)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank