2012-08-01

Mezeluri CarmOlimp în toată țara

Producătorul de mezeluri vrea să-și mărească în acest an cifra de afaceri cu peste 20%.

CarmOlimp, compania brașoveană specializată în producția de carne și preparate din carne, preconizează pentru acest an o creștere cu 20% a cifrei de afaceri, de la 25 de milioane de euro, la 29 de milioane de euro. Compania plănuiește să extindă rețeaua de distribuție a mezelurilor pe întreg teritoriul României, întrucât, potrivit estimărilor, acestea vor avea o pondere de 50% din cifra de afaceri pentru acest an, respectiv peste 12 milioane de euro. Capacitatea de producție a fabricii este de peste 120 tone/zi.

CarmOlimp

CarmOlimp vizează pentru acest an deschiderea a 30 de magazine proprii și în franciză, precum și începerea exportului de mezeluri în Ungaria.

Producătorul brașovean, prezent de peste 18 ani în industria locală a cărnii, a semnat pentru anul 2012 contracte în valoare de 8 milioane de euro cu lanțurile internaționale de retail, printre care se numără Mega Image și Metro.

Pentru a-și usura extinderea pe piața europeană, CarmOlimp a adoptat standardul de calitate International Food Standard (IFS). Acesta obligă distribuitorul să controleze locațiile de fabricație ale produselor care poartă marca sa. La nivel internațional, compania este activă pe piețele din Italia și Spania.

CarmOlimp este unul dintre cei mai mari furnizori de carne proaspătă ambalată în ATM de pe piața locală, pentru reţelele Penny Market, Lidl, Cora, Mega Image, şi Metro. Compania controlează tot lanţul de producţie. Carnea ambalată provine de la animalele crescute în fermele proprii sau în cele partenere.

În prezent, CarmOlimp operează 50 de magazine proprii și peste 60 de unități în franciză. Pornită în anul 1993 ca o afacerea de familie, compania este deținută de familia Olimpiu și Carmen Șoneriu.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank