2012-08-02

Agroland se extinde prin băcănii în franciză

Rețeaua de magazine agricole consideră că tendința românilor de a-și cumpăra mâncare din supermarket este în schimbare.

Agroland, distribuitor de furaje și carne de pasăre, vrea să-și vândă produsele alimentare obținute în fermele mici prin intermediul alimentarelor de tip băcănie. Compania se va extinde prin sistemul de franciză existent și vrea să mențină și să dezvolte relațiile de business cu toți cei 52 de parteneri existenți. Agroland a inițiat demersuri pentru înființarea unei asociații care va uni micii fermieri și care va fi centrată pe susținerea creșterii păsărilor în gospodării și ferme mici.

puiut

Agroland vrea să încurajeze cât mai multe familii, în special pe cele din mediul rural, să își producă hrana în gospodărie.

Reprezentanții companiei consideră că tendința românilor de a-și cumpăra mâncare din supermarket este în schimbare. Potrivit acestora, românii vor să-și procure hrana din locuri cât mai apropiate de casa lor și vor să afle unde și cum a fost produsă aceasta. Asociația creată de Agroland plănuiește să înceapă să livreze produse alimentare obținute în fermele mici în magazinele care înregistrează cifre de afaceri scăzute.

Persoanele interesate să devină francizați Agroland trebuie să dispună de o sumă cuprinsă în 7.000-10.000 de euro pentru a demara afacerea, potrivit informațiilor publicate pe site-ul companiei. Taxa de intrare în rețeaua de franciză este de 3.000 de euro. Pentru amenajarea spațiului de către parteneri se vor cheltui între 500-2.000 de euro. La acestea se adaugă fondul de rezervă recomandat pentru eventualele situații neprevăzute, în valoare de 3.500-5.000 de euro.

Agroland a fost înființată în anul 1997, în Timișoara. Din anul 2006, compania a implementat sistemul de colaborare în franciză, modalitate prin care a deschis magazine în 28 de județe din Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea. În prezent, rețeaua Agroland numără peste 160 de magazine.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank