Agroland se extinde prin băcănii în franciză

Agroland vrea să încurajeze cât mai multe familii, în special pe cele din mediul rural, să își producă hrana în gospodărie.
Joi
02.08.2012
Rețeaua de magazine agricole consideră că tendința românilor de a-și cumpăra mâncare din supermarket este în schimbare.
 

Agroland, distribuitor de furaje și carne de pasăre, vrea să-și vândă produsele alimentare obținute în fermele mici prin intermediul alimentarelor de tip băcănie. Compania se va extinde prin sistemul de franciză existent și vrea să mențină și să dezvolte relațiile de business cu toți cei 52 de parteneri existenți. Agroland a inițiat demersuri pentru înființarea unei asociații care va uni micii fermieri și care va fi centrată pe susținerea creșterii păsărilor în gospodării și ferme mici.

Reprezentanții companiei consideră că tendința românilor de a-și cumpăra mâncare din supermarket este în schimbare. Potrivit acestora, românii vor să-și procure hrana din locuri cât mai apropiate de casa lor și vor să afle unde și cum a fost produsă aceasta. Asociația creată de Agroland plănuiește să înceapă să livreze produse alimentare obținute în fermele mici în magazinele care înregistrează cifre de afaceri scăzute.

Persoanele interesate să devină francizați Agroland trebuie să dispună de o sumă cuprinsă în 7.000-10.000 de euro pentru a demara afacerea, potrivit informațiilor publicate pe site-ul companiei. Taxa de intrare în rețeaua de franciză este de 3.000 de euro. Pentru amenajarea spațiului de către parteneri se vor cheltui între 500-2.000 de euro. La acestea se adaugă fondul de rezervă recomandat pentru eventualele situații neprevăzute, în valoare de 3.500-5.000 de euro.

Agroland a fost înființată în anul 1997, în Timișoara. Din anul 2006, compania a implementat sistemul de colaborare în franciză, modalitate prin care a deschis magazine în 28 de județe din Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea. În prezent, rețeaua Agroland numără peste 160 de magazine.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015