2012-08-02

Coca-Cola, interzisă într-o țară din America de Sud

Băutura Coca-Cola a fost interzisă în Bolivia, țară în care și McDonald’s își va încheia definitiv activitatea.

David Choquehuanca, ministrul bolivian de externe, a anunțat că guvernul va interzice comercializarea băuturii Coca-Cola pe teritoriul Boliviei începând cu 21 decembrie 2012. Data reprezintă în calendarul Maya sfârșitul unui ciclu de 5200 de ani. Potrivit ministrului bolivian, odată cu interzicerea Coca-Cola se marchează sfârșitul capitalismului și începutul comunitarismului. Autoritățile boliviene au invocat ca motiv pentru interzicerea băuturii grija pentru sănătatea națiunii și conservarea patrimoniului cultural.

Coca-Cola

Coreea de Nord și Cuba sunt singurele țări în care Coca-Cola nu se comercializează.

Din anul 2010, în Bolivia se produce o băutură carbogazoasă preparată din frunze de coca, cultivate în orașul Cochabamba din Bolivia, unde se află cele mai multe culturi ilegale cu această plantă. Băutura este comercializată sub numele de Coca Colla și este ambalată în sticle cu etichete care sunt foarte asemănătoare cu cele ale celebrei băuturi americane.

Coca-Cola nu este singura companie care își încheie activitatea în Bolivia. Lanțul de restaurante fast-food McDonald's se retrage din Bolivia, după 14 ani de prezență în această țară, din motive economice combinate cu un eșec al strategiei de marketing. Bolivia devine a doua țară din America Latină, după Cuba, unde nu vor mai exista restaurante McDonald's.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank