Hotelurile Radisson Blu sunt operate de compania belgiană Rezidor Hotel Groupm, printr-un contract de franciză încheiat cu grupul american Carlson.
Joi
09.08.2012
Primul Radisson Blu Aqua Hotel din America de Nord a fost deschis de Rezidor Hotel Group, în Chicago.
 

Situat în zona Lakeshore, în apropiere de Aqua Tower, un zgârie-nori cu o înălţime de peste 260 de metri, hotelul este înconjurat de unele dintre cele mai mari atracţii turistice din Chicago: Millenium Park, Navy Pier şi Michigan Avenues Magnificent Mile. Radisson Blu Aqua are 4 stele și 81 de etaje, dintre care 18 sunt folosite pentru hotel, iar restul în scop rezidențial. Preţul unei camere începe de la 200$ pe noapte. În total hotelul are 334 de camere.

Radisson Blu Aqua Chicago dispune de 14 săli de conferinţe, de o sală de fitness cu o suprafaţă de peste 2.400 de metri pătraţi, de un teren de baschet, de un spaţiu de agrement şi relaxare de peste 24.000 de metri pătraţi, care include şi o pistă de jogging, de o sală de jocuri, de două piscine, una exterioară şi una interioară, de centre de sănătate şi SPA, de un loc amenajat în exterior pentru aprinderea unui foc.

Hotelurile Radisson Blu sunt operate de compania belgiană Rezidor Hotel Group printr-un contract de franciză încheiat cu grupul Carlson, deţinătorul Radisson Hotels. Rezidor, unul din primele 5 grupuri la nivel mondial din domeniul hotelier, operează la nivel internaţional peste 300 de hoteluri. Din grup fac parte lanţurile hoteliere Radisson SAS Hotels&Resorts, Park Inn, Country Inn, Regent şi Missoni.

Radisson Blu în România

În ţara noastră există un hotel Radisson Blu în Capitală. Hotelul inaugurat în septembrie 2008, în urma unei investiţii de 70 de milioane de euro, este cel mai mare hotel de 5 stele din România şi cel mai mare mai mare hotel Radisson din Europa de Est.

Radisson Blu Bucureşti este situat pe Calea Victoriei şi are 424 de camere, din care 301 standard, 74 executive, 10 camere pentru persoane cu dizabilităţi şi 39 de apartamente. Hotelul mai dispune de 4 restaurante, 3 baruri, un centru de conferinţe, un Bali Spa, un centru de sănătate, piscină exterioară încălzită, jacuzzi exterior, pistă pentru jogging, casino şi magazine de lux.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/1/
Vezi mai multe