2012-08-15

Trident, ultimul retailer român de hipermarketuri, în faliment

Nicio reţea de hipermarketuri aflată în proprietatea unor antreprenori locali nu a supravieţuit crizei.

BDO Business Restructuring SPRL, aministratorul judiciar al reţelei de supermarketuri Trident, a scos la vânzare cele mai mari dintre proprietăţile Trident Trans Ex. Au fost scoase la vânzare complexul comercial din cartierul sibian Vasile Aaron, contra sumei de 1,59 milioane de euro, un spaţiu comercial de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Sibiu, contra sumei de 115.000 euro, şi hipermarketul Trident din oraşul Deva, ce va putea fi cumpărat cu 1,8 milioane de euro. Toate preţurile sunt fără TVA.

cos de cumparaturi

Odată cu falimentul Trident, dispare încă un brand românesc din retailul local, după ce criza a scos din piaţă hipermarketurile Pic şi supermarketurile SPAR şi Ethos.

Trident Trans Tex, firma care gestiona lanţul de magazine şi business-ul Trident, a intrat în insolvenţă în anul 2009. De la peste 900 de angajaţi în anul 2008, societatea a rămas cu zero lucrători în prezent. Printre creditorii Trident se numără: Corporate Recovery Management, cesionarul Romexterra Banck, BancPost, BRD, Piraeus Bank şi Intesa Sao Paolo Bank.

Trident Trans Tex, afacerea soţilor Alina şi Constantin Mateescu, s-a extins de la o simplă companie de comerţ de haine la domenii ca exploatările forestiere, imobiliare şi transport. Până în anul 2009, Trident a deschis 3 hipermarketuri, la Mediaş, Deva şi Sf. Gheorghe, două supermarketuri, la Sibiu şi la Alba Iulia, un depozit de legume şi fructe şi Trident Shopping Center la Sibiu.

Odată cu falimentul Trident, dispare încă un brand românesc din retailul local, după ce criza a scos din piaţă hipermarketurile Pic şi supermarketurile SPAR şi Ethos. Nicio reţea de hipermarketuri aflată în proprietatea unor antreprenori locali nu a supravieţuit crizei.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank