2012-08-16

Fornetti aduce modificări contractelor de franciză

Francizații Fornetti vor putea stabili liber prețul de revânzare a produselor lanțului de patiserii.

Fornetti România și-a asumat în investigația Consiliului Concurenței privind posibila încălcare a legii concurenței pe piața producției și comercializării produselor de patiserie și panificație că va aduce modificări contractelor de franciză. Compania va recomanda doar un preț maximal de revânzare a produselor și va elimina orice mecanism de verificare sau control a prețurilor. Până acum, beneficiarii francizelor primeau etichete pretipărite de companie cu un preț stabilit de aceasta.

prajituri fornetti

Compania Fornetti este prezentă în România din anul 2001 și are aproximativ 800 de unități deschise.

Fornetti România și-a mai asumat un angajament care se referă la clauzele contractuale care limitează activitatea francizatului prin comercializarea de produse dintr-un domeniu de activitate identic sau asemănător. Beneficiarul Francizei Fornetti nu avea voie să activeze în acest domeniu în timpul derulării contractului și ulterior încetării acestuia pe o perioadă de 2 ani. Perioada de timp a fost redusă la 1 an.

După analiza observațiilor, Consiliul Concurenței poate solicita părților modificarea propunerilor și poate să accepte sau să respingă angajamentele. Acestea sunt monitorizate pe o perioadă stabilită printr-o decizie a Consiliului Concurenței. În cazul neîndeplinirii angajamentelor, compania poate fi sancționată cu o amendă de până la 10% din cifra de afaceri.

În anul 2010, Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înţelegere între Fornetti România şi beneficiarii francizei Fornetti de a comercializa produsele de patiserie şi panificaţie finite tip Fornetti la un preţ stabilit, fără a ţine cont de specificul cererii la un moment dat şi de evoluţia generală a pieţei.

Compania Fornetti este prezentă în România din anul 2001 și are aproximativ 800 de unități deschise. În mai 2012, Zoltan Panczel, cunoscut în mass-media cu profil economic drept ”părintele francizei din România”, a revenit la conducerea Fornetti, unde încearcă să reorganizeze compania. Acesta s-a mai aflat la conducerea companiei în perioada 2001-2008.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank