Fornetti aduce modificări contractelor de franciză

Compania Fornetti este prezentă în România din anul 2001 și are aproximativ 800 de unități deschise.
Joi
16.08.2012
Francizații Fornetti vor putea stabili liber prețul de revânzare a produselor lanțului de patiserii.
 

Fornetti România și-a asumat în investigația Consiliului Concurenței privind posibila încălcare a legii concurenței pe piața producției și comercializării produselor de patiserie și panificație că va aduce modificări contractelor de franciză. Compania va recomanda doar un preț maximal de revânzare a produselor și va elimina orice mecanism de verificare sau control a prețurilor. Până acum, beneficiarii francizelor primeau etichete pretipărite de companie cu un preț stabilit de aceasta.

Fornetti România și-a mai asumat un angajament care se referă la clauzele contractuale care limitează activitatea francizatului prin comercializarea de produse dintr-un domeniu de activitate identic sau asemănător. Beneficiarul Francizei Fornetti nu avea voie să activeze în acest domeniu în timpul derulării contractului și ulterior încetării acestuia pe o perioadă de 2 ani. Perioada de timp a fost redusă la 1 an.

După analiza observațiilor, Consiliul Concurenței poate solicita părților modificarea propunerilor și poate să accepte sau să respingă angajamentele. Acestea sunt monitorizate pe o perioadă stabilită printr-o decizie a Consiliului Concurenței. În cazul neîndeplinirii angajamentelor, compania poate fi sancționată cu o amendă de până la 10% din cifra de afaceri.

În anul 2010, Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înţelegere între Fornetti România şi beneficiarii francizei Fornetti de a comercializa produsele de patiserie şi panificaţie finite tip Fornetti la un preţ stabilit, fără a ţine cont de specificul cererii la un moment dat şi de evoluţia generală a pieţei.

Compania Fornetti este prezentă în România din anul 2001 și are aproximativ 800 de unități deschise. În mai 2012, Zoltan Panczel, cunoscut în mass-media cu profil economic drept ”părintele francizei din România”, a revenit la conducerea Fornetti, unde încearcă să reorganizeze compania. Acesta s-a mai aflat la conducerea companiei în perioada 2001-2008.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/1/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015