2012-08-16

Facebook, pe primul loc în topul aplicațiilor mobile

O analiză EuroGsm arată ce aplicaţii mobile preferă tinerii români.

Tinerii români sunt mari consumatori de telefonie inteligentă. Ei nu concep să cumpere un telefon fără să aibă cel puțin acces la internet și la rețelele sociale, potrivit unei analize realizate de EuroGsm, cel mai mare retailer al Orange România, care funcționează pe piața locală în regim de franciză. În fruntea topului celor mai folosite 5 aplicații pe telefoanele tinerilor se află Facebook, urmat de Youtube, Yahoo Messenger, Foursquare și Instagram. Toate cele 5 aplicații pot fi descărcate gratuit.

instagram

Instagram este o aplicație de editare foto care facilitează postarea rapidă pe diverse rețele sociale. Foursquare permite utilizatorului să posteze locul în care se află și să vizualizeze fotografii și recomandări despre alte locații din împrejurimi

Piața locală de telefoane mobile a stagnat în anul 2011 la aproximativ 3,5 milioane de unități, din care circa 600.000 au fost smartphone-uri. Topul telefoanelor preferate de tinerii români este condus de modelele iPhone 4 și 4S și Samsung Galaxy S3, urmate de HTC One X și Sony Xperia U, potrivit analizei întocmite de EuroGsm.

În anul 2011, în România, s-au vândut aproximativ 600.000 de smartphone-uri. În acest an cifra ar putea urca la 1 milion de terminale, conform estimărilor făcute de Samsung, cel mai mare jucător de pe piața de telefoane mobile din România.

Compania EuroGsm a fost înființată la Cluj, în anul 1997. Cele 117 magazine EuroGsm, prezente în peste 70 de orașe ale țării, funcționează în sistem de franciză. Compania estimează pentru acest an o creștere a business-ului cu 10% față de anul 2011, la 21,8 milioane de euro. Evoluția va fi susținută în principal de intensificarea vânzărilor de smartphone-uri și accesorii.

(LN)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank