Ce țară nu iubește fast-food-ul

În prezent, McDonald’s este cel mai mare şi mai cunoscut lanţ de restaurante cu servire rapidă din lume, operând peste 30.000 de restaurante în 121 de ţări.
Marţi
28.08.2012
Gigantul fast-food McDonald’s se retrage dintr-o țară din America de Sud.
 

Peste 58 de milioane de clienți vizitează zilnic restaurantele McDonald’s. Se pare totuși că aceste statistici nu includ și Bolivia, țară din care gigantul fast-food a decis să se retragă. Pentru o perioadă de 14 ani compania a organizat numeroase campanii de marketing pentru a atrage clienți în restaurantele din Bolivia. Însă fast-food-urile nu s-au dezvoltat deloc.

Bolivia este o țară destul de retrasă, în special din cauza localizării ei pe hartă. Mulți bolivieni îmcă păstrează tradițiile coloniilor și vorbesc limba unor triburi indiene antice. Tradițiile au avut impact și asupra obiceiurilor culinare care nu au inclus și frecventarea restaurantelor de tip fast-food.

În România, McDonald's deține 64 de unități în 21 de orașe, dintre care 28 în București și 36 în restul țării. Restaurantele primesc zilnic peste 140.000 de clienți. McDonald's are peste 3.500 de angajați în România și a fost în fiecare an unul dintre cei mai buni angajatori din țară.

Primul restaurant McDonald's din țara noastră a fost deschis pe 16 iunie 1995, la parterul centrului comercial Unirea din București. Restaurantul de la Unirii este prima franciză clasică apărută pe piața românească.

(LN)
Elena Cărăușu
ziarist