2012-08-31

Ce retaileri ar putea părăsi România

Real și Carrefour ar putea să vândă operațiunile din țara noastră.

Retailerul Metro negociază vânzarea operațiunilor din afara Germaniei ale diviziei de hipermarketuri Real, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar. Divizia Real a nemților de la Metro numără peste 420 de magazine în Germania, Polonia, Rusia, România, Turcia și Ucraina. În România, grupul german deține 24 de hipermarketuri Real, 32 de magazine Metro Cash&Carry și peste 300 de magazine operate prin franciza "La doi pași".

La doi pasi Fot. E.C.

Metro a lansat franciza La doi pași în martie 2012. În două luni de la startul oficial al programului, rețeaua cuprindea 200 de magazine deschise.

Principalul favorit la achiziția operațiunilor internaționale ale grupului Real este grupul francez Auchan, despre care s-a vehiculat că ar fi interesat și de cumpărarea operațiunilor Carrefour. Grupul Auchan deține în România 10 hipermarketuri.

Ieșirea Carrefour de pe piețe precum România, Turcia, Polonia și Indonezia a fost vehiculată în urma anunțului potrivit căruia retailerul francez are nevoie de 3 miliarde de euro pentru salvarea operațiunilor din Europa. Ieșirea de pe piața poloneză a fost infirmată de un oficial al retailerului Carrefour care spune că grupul intenționează să-și intensifice prezența în Polonia printr-o varietate de formate.

Cu toate acestea, grupul francez a părăsit în ultima perioadă o serie de piețe. În anul 2009 a renunțat la planurile de dezvoltare din Rusia și Algeria. În ultimii ani Carrefour s-a retras din Japonia, Mexic și Thailanda. În acest an a ieșit de pe piața grecească, a vândut operațiunile din Singapore și a anunțat recent că intenţionează să elimine între 500 şi 600 de posturi în Franţa.

În România, Carrefour operează 3 formate de magazine: 25 de hipermarketuri, 58 de supermarketuri Carrefour Market și 8 magazine de proximitate de tip franciză Carrefour Express Angst. Cel mai recent magazin al retailerului francez a fost inaugurat ieri la Focșani.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank