Dacă vrei să-ţi creezi propriul concept, nu alege o franciză

Carl Sampers: "Oamenii se gândesc la o franciză ca la o afacere secundară din care pot câştiga un venit suplimentar, însă aceasta devine în scurt timp sursa principală de venit."
Marţi
04.09.2012
Este sfatul pe care îl dă antreprenorilor Carl Sampers, Manager General Philcare Franchise, compania care dezvoltă franciza bam boo.
 

Carl Sampers, de naţionalitate belgiană, s-a mutat în România în ianurie 2012, unde a preluat conducerea companiei Philcare Franchise. El va coordona dezvoltarea francizei bam boo atât pe piaţa din România, cât şi pe pieţele din Europa şi din Asia. Carl Sampers spune că deşi avea un job foarte bun în Ungaria, unde a manageriat cu succes dezvoltarea lanţului de restaurante Subway, a decis să vină în România deoarece consideră că bam boo este un concept de succes. „Cred că dacă vorbim despre un lanţ de magazine care poate fi dezvoltat prin franciză acesta este bam boo”, spune Carl Sampers.

Ce părere aveţi despre o afacere în franciză?
Franciza este o modalitate prin care primeşti o afacere gata pregătită pentru tine, în care toată munca a fost deja făcută de francizor. Nu poţi deveni francizat dacă eşti o persoană inovatoare, care vrea să aducă ceva nou pe piaţă. Dacă ai propriile tale idei de marketing şi vrei să-ţi creezi propriul concept, nu te alătura unei francize. Într-o franciză tot planul afacerii a fost deja pregătit. Dacă urmezi toate regulile, îndrumările francizorului şi-şi vei supraveghea afacerea, vei reuşi. Cheia pentru succesul unei francize este munca. Ordinea este de fapt inversă: mai întâi muncă, după aceea succes. De altfel, singurul loc unde poţi găsi cuvântul succes înainte de “work” (muncă) este în dicţionar.

De ce o persoană interesată de o afacere în franciză ar alege să-şi deschidă un magazin bam boo?
Încă din momentul în care păşeşti într-un magazin bam boo vei vedea că oamenii zâmbesc, că oamenii sunt fericiţi. Magazinele bam boo sunt un loc bun în care poţi lucra. Câştigi şi bani şi în acelaşi timp poţi citi fericirea de pe faţa clienţilor încântaţi de produsele noastre. Este foarte plăcut să lucrezi cu oameni fericiţi. În plus, francizatul bam boo nu va fi niciodată lăsat singur. El va primi întotdeauna sprijin din partea noastră. De altfel succesul unei afaceri în francize stă în susţinerea pe care francizorul o oferă francizaţilor şi în felul în care francizatul respectă regulile şi sfaturile pe care le primeşte.

Ce puteţi să ne spuneţi despre franciza bam boo?
Franciza bam boo este singura franciză din domeniul cadourilor şi decoraţiunilor interioare din România. Investiţia iniţială deschiderii unui magazin bam boo este de aproximativ 65.000 de euro, sumă în care este inclusă şi taxa de franciză de 7.500 de euro. Preconizăm că viitorii francizaţi îşi vor putea recupera investiţia în 1-2 ani de la demararea afacerii. Noi o să le oferim tot sprijinul necesar. În prezent purtăm discuţii cu personae din Satu Mare, Craiova, Iaşi şi Constanţa, unde probabil vom deschide şi prima franciză bam boo. De asemenea, purtăm discuţii şi în Serbia, Ungaria, Bulgaria şi Georgia.

(Elena Cărăuşu)

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015