McDonald’s aduce un nou concept în Capitală

În interiorul restaurantului McDonald’s din piața Romană a fost amenajată și o cafenea McCafe, aceasta fiind a cincea unitate din țara noastră.

Sursa foto: Wall-Street

Luni
10.09.2012
Compania a investit circa 750.000 de euro în modernizarea restaurantului din Piața Romană.
 

Design-ul fast-food-ului este inspirat din arta urbană, decorațiunile pereților adoptând stilul graffiti. Restaurantul a fost echipat și cu ipad-uri care pot fi utilizate gratuit de către clienți. Locația a fost închisă doar câteva zile cu toate că modernizarea unității a durat aproximativ o lună. Compania a alocat un buget cu 20-30% mai mare decât în cazul unei modernizări standard. În ziua redeschiderii restaurantului, 3 septembrie, postul Antena 1 a transmis în direct emisiunea "Neatza cu Răzvan și Dani" din locația McDonald’s din Piața Romană.

Peste 2.000.000 de clienți trec anual pragul restaurantului deschis în urmă cu mai bine de 15 ani în centrul Capitalei. La nivel național, McDonald’s are circa 140.000 de clienți pe zi în cele 64 de restaurante din țara noastră. Compania intenționează să deschidă până la finalul acestui an încă un restaurant, orientându-se în principal spre Drive-Thru, concept care aduce o serie de avantaje: parcarea, programul de 24 de ore, comanda din mașină și locurile de joacă.

Locația din Piața Romană se află pe poziția a 4-a în topul restaurantelor McDonald’s cu cele mai mari vânzări, cu încasări anuale de 3-4 milioane de euro, potrivit ZF. Primul loc al clasamentului este ocupat de McDonald’s Dristor (peste 5 milioane de euro), urmat de McDonald’s Unirii (4-5 milioane de euro) și de McDonald’s Gara de Nord (4 milioane de euro).

Primul restaurant McDonald's din România a fost deschis pe 16 iunie 1995, la parterul centrului comercial Unirea din București. Restaurantul de la Unirii este prima franciză clasică apărută pe piața românească. În același an, McDonald's a adus în țara noastră și conceptul Drive-Thru, de servire a clienților direct din mașină.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015