McDonald’s aduce un nou concept în Capitală

În interiorul restaurantului McDonald’s din piața Romană a fost amenajată și o cafenea McCafe, aceasta fiind a cincea unitate din țara noastră.

Sursa foto: Wall-Street

Luni
10.09.2012
Compania a investit circa 750.000 de euro în modernizarea restaurantului din Piața Romană.
 

Design-ul fast-food-ului este inspirat din arta urbană, decorațiunile pereților adoptând stilul graffiti. Restaurantul a fost echipat și cu ipad-uri care pot fi utilizate gratuit de către clienți. Locația a fost închisă doar câteva zile cu toate că modernizarea unității a durat aproximativ o lună. Compania a alocat un buget cu 20-30% mai mare decât în cazul unei modernizări standard. În ziua redeschiderii restaurantului, 3 septembrie, postul Antena 1 a transmis în direct emisiunea "Neatza cu Răzvan și Dani" din locația McDonald’s din Piața Romană.

Peste 2.000.000 de clienți trec anual pragul restaurantului deschis în urmă cu mai bine de 15 ani în centrul Capitalei. La nivel național, McDonald’s are circa 140.000 de clienți pe zi în cele 64 de restaurante din țara noastră. Compania intenționează să deschidă până la finalul acestui an încă un restaurant, orientându-se în principal spre Drive-Thru, concept care aduce o serie de avantaje: parcarea, programul de 24 de ore, comanda din mașină și locurile de joacă.

Locația din Piața Romană se află pe poziția a 4-a în topul restaurantelor McDonald’s cu cele mai mari vânzări, cu încasări anuale de 3-4 milioane de euro, potrivit ZF. Primul loc al clasamentului este ocupat de McDonald’s Dristor (peste 5 milioane de euro), urmat de McDonald’s Unirii (4-5 milioane de euro) și de McDonald’s Gara de Nord (4 milioane de euro).

Primul restaurant McDonald's din România a fost deschis pe 16 iunie 1995, la parterul centrului comercial Unirea din București. Restaurantul de la Unirii este prima franciză clasică apărută pe piața românească. În același an, McDonald's a adus în țara noastră și conceptul Drive-Thru, de servire a clienților direct din mașină.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist