2012-09-13

Ajunge Takko la 100 de magazine în România?

Retailerul de fashion are planuri ambițioase pentru următorii ani.

În timp ce Kiabi, retailerul care promova ”moda la prețuri mici” vinde operațiunile din România și a închis majoritatea magazinelor din țară, Takko Fashion, retailerul german cunoscut pentru prețurile scăzute ale produselor, se extinde pe piața locală. În acest an Takko a inaugurat două noi magazine, însă expansiunea nu se oprește aici. Retailerul mai are programată o inaugurare în luna octombrie a acestui an, în galeria comercială a supermarketului Kaufland din zona Mihai Bravu, București.

Takko

Takko Fashion comercializează mărcile Colours of the World, Flame, Crazy World, Maxi Blue, Chapter, Crash One, Dopodopo Mini Baby/Girls/Boys.

Sursa foto:www.takko-fashion.com

Obiectivul pe termen lung al retailerului de fashion, care deține în prezent 57 de unități pe piața locală, este să ajungă la un număr de 100 de magazine. Takko Fashion plănuiește să deschidă între 6 și 8 magazine noi în fiecare an, în orașele cu peste 70.000 de locuitori.

Din punct de vedere al prețurilor, principalii concurenți ai Takko Fashion de pe piața locală sunt C&A, H&M și New Yorker. H&M, retailerul suedez care a intrat pe piața din România în luna martie a anului 2011, deține o rețea de 16 magazine pe piața locală și intenționează să deschidă 7 noi unități până la finalul anului, prima inaugurare fiind programată la Sibiu.

Anul 2012 marchează şi anunţul plecării a doi retaileri de fashion de pe locală: Kiabi şi Sprider. Kiabi a avut iniţial în plan deschiderea a 20 de unităţi pe piaţa românească până în anul 2014, însă scăderea puternică a ciferi de afaceri în 2011 i-a determinat pe francezi să renunţe la operaţiunile din România. Retragerea retailerului Sprider a fost determinată atât de recesiunea din Grecia, cât și de pierderile continue înregistrate de subsidiara din țara noastră.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank