2012-09-18

Auchan intră pe piața din India

Retailerul francez a încheiat un contract de franciză cu Max Hypermarket.

Grupul francez Auchan și lanțul Max Hypermarket, administrat de Landmark Group, au semnat un acord de franciză pentru piața din India. În urma acestui parteneriat toate cele 13 unități Max Hypermarket, deținute de Landmark pe piața din India, vor fi rebranduite sub marca Auchan și vor fi operate conform termenilor din contractul de franciză.

Auchan

La sfarșitul primelor 6 luni ale acestui an, Auchan deținea la nivel mondial 636 hipermarketuri.

Cele două companii intenționează să deschidă între 12 și 15 magazine în anul 2013, în mai multe provincii din India. Max Hypermarket a avut un parteneriat cu retailerul alimentar olandez Spar, care s-a încheiat însă la începutul anului 2012.

În acest an, Auchan a bifat și extinderea în sudul Italiei, prin semnarea unui acord de franciză cu retailerul Fratelli Morghese, parteneriat în urma căruia retailerul francez a achiziționat 20 de magazine sub egida Simply Market.

Auchan este una dintre cele mai importante companii de retail din lume, prezentă în 12 țări, prin cele patru divizii ale sale: hypermarketuri, supermarketuri, centrele comerciale Immochan și banca Accord. La sfarșitul primelor 6 luni ale acestui an, Auchan deținea la nivel mondial 636 hipermarketuri.

Auchan în România
Primul hipermarket Auchan din România a fost deschis pe 7 noiembrie 2006, în cartierul Titan din București. Pe 31 mai, retailerul francez a inaugurat al zecelea hypermarket din țară și primul Auchan City, în centrul comercial Palas din Iași. Auchan City este un nou concept de hypermarket de 5.000 de metri pătrați, predominant alimentar.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank