2012-09-21

Preparatele autohtone din carne, în topul preferinţelor românilor

Companiile care comercializează produse românești sunt din ce în ce mai frecventate de consumatorii de pe piața locală.

Peste 90% dintre consumatorii români preferă preparatele din carne româneşti, potrivit unui studiu dat publicităţii de către compania CarmOlimp, unul dintre cei mai importanţi producători autohtoni de mezeluri din ţară. Românii aleg produsele autohtone din carne datorită calităţii produselor şi preţului accesibil şi sunt de 3 ori mai atenţi la conţinutul şi calitatea produselor achiziţionate, în special când vine vorba de achiziţionarea preparatelor din carne.

CarmOlimp

Românii sunt de trei ori mai atenţi la conţinutul şi calitatea produselor alimentare achiziţionate, în special în ceea ce priveşte preparatele din carne.

Concurenţa pe piaţa cărnii din România este ridicată, pe piaţa locală activând, la nivelul anului 2011, peste 15.000 de firme autorizate. „Batem jumătate din Europa la număr cu aceste companii.", a declarat Sorin Minea, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC) şi în acelaşi timp proprietarul lanţului de magazine Angst, citat de Curierul Naţional.

Cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală a cărnii sunt CarmOlimp (50 de magazine proprii și peste 60 de unități în franciză) , Angst (24 de magazine), Caroli Foods, Cris-Tim (28 de magazine), Aldis, Marisan (120 de magazine), Ana şi Cornel (peste 100 de magazine), Agricola Internaţional Bacău, Unicarm (72 de magazine).

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank