Mâncare chinezească sau aripioare picante?

Zona de food court a centrului comercial Ploiești Shopping City a fost închiriată în totalitate.
Luni
24.09.2012
Zona de food court a Ploiești Shopping City a fost închiriată în proporție de 100%.
 

Ploiești Shopping City, cel mai nou mall care va fi inaugurat în România, va găzdui unele dintre cele mai cunoscute restaurante și fast-food-uri din România. Vizitatorii noului mall vor putea alege între preparatele culinare oferite de companii ca Pizza Hut, KFC, Quasi Pronti, La Cucina, Asia Food Company, Beirut și Fishbone.

KFC, lanțul de fast-food operat în sistem de franciză în România de compania US Food Network, este la a patra inaugurare din acest an. Lanţul de fast-food a deschis în 2012 două restaurante de tip drive-thru, la Arad și la Iași, un restaurant stradal la Cluj și a relocat restaurantul din Buzău.

Pizza Hut s-a axat în acest an pe extinderea în provincie și a deschis două unități Pizza Hut Delivery (PHD), în Iași și Cluj-Napoca. Pizza Hut este deținută în sistem de franciză în România de American Restaurant System, companie controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

O altă franciză care s-a concentrat pe dezvoltarea în provincie este Quasi Pronti, care a deschis recent un nou restaurant la Bacău și va inaugura o unitate pe 27 septembrie, la Cluj. Compania a venit cu un nou concept de fast-food pe piața locală, oferind ca produse principale pastele, specialitățile din paste și pizza.

Fishbone aduce preparate pescărești în food court-ul din Ploiești Shopping City în timp ce alte restaurante oferă mâncăruri specifice anumitor zone: Asia Food Company preparate tradiționale asiatice, iar Beirut cu mâncăruri libaneze și internaționale.

Ploiești Shopping City este cel mai mare mall regional din zona de sud a României, cu excepția Bucureștiului, dezvoltat pe o suprafață închiriabilă de 55.000 de metri pătrați. Mall-ul este dezvoltat de Fondul sud-african New Europe Property Investments NEPI și Carrefour Property și se va deschide pe 15 noiembrie.

Orașul Ploiești pare a fi ținta marilor dezvoltatori pentru următoarea perioadă. În cea de-a doua jumătate a anului 2013, are programată ianugurarea centrul comercial AFI Palace Ploiești, construit de AFI Europe după modelul AFI Palace Cotroceni din București.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist