2012-09-25

O nouă franciză de lux intră pe piața locală

Cele mai cunoscute branduri de lux au intrat pe piața locală prin franciză.

Primul magazin monobrand Roberto Cavalli din România va fi deschis la finalul acestui an în galeria comercială de lux The Grand Avenue din cadrul hotelului de cinci stele JW Marriot din București. Brandul este adus pe piața locală prin franciză de Robert Coman, unul dintre fondatorii distribuitorului și retailerului IT Best Computers, în urma unei investiții de câteva mii de euro. El a deschis în acest an, tot prin franciză, un magazin monobrand Valentino.

portofel Fot. Sxc.hu

Alte branduri de lux care au intrat pe piața românească prin franciză sunt Escada, Hugo Boss, Burberry și Gucci. Louis Vuitton este singurul brand intrat direct pe piața locală.

Piața de lux din România a început să se contureze în ultimii ani. Tot mai multe branduri de lux au intrat pe piața locală deși ponderea persoanelor persoanelor cu venituri mari în totalul populației României este mică. Majoritatea brandurilor de lux au ales să se poziționeze la parterul hotelurilor de cinci stele din Capitală pentru a beneficia de clienții care se cazează aici. Astfel, Gucci se află la parterul hotelului Athenee Palace Hilton, iar Burberry și-a plasat magazinul la parterul complexului hotelier Radisson Blu.

Cel mai recent brand de lux intrat pe piața românească este Brunello Cucinelli, adus în ţara noastră în sistem de franciză de antreprenoarea Carmen Şeitan, managerul magazinului de lux Distinto şi proprietara francizelor Canali şi Moschino în România. Alte branduri de lux prezente pe piața locală sunt Emporio Armani, Max Mara, Christian Dior, Belstaf, Pal Zileri, Guess, Furla.

Vânzările pe piața produselor de lux din România au scăzut cu 30% în primele 6 luni ale anului 2012, comparativ cu perioada similară a anului 2011, potrivit CPP Luxury Industry Management Consultants Ltd. Cele mai importante scăderi s-au înregistrat pe segmentele de modă, accesorii, bijuterii și ceasuri.

În data de 8 octombrie, în România, va avea loc primul eveniment dedicat brandurilor de lux prezente în țara noastră, intitulat ”Luxury & Aspirational Brands” prin care se urmărește o înțelegere mai bună a modului în care funcționează piața brandurilor de lux.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank