2012-09-26

De ce a renunțat Secuiana la francize?

Producătorul de confecții a închis ultimele trei unități francizate.

În anul 2011, producătorul de confecții Secuiana avea cinci francize, toate în București, însă în prezent reprezentanţii companiei se axează pe dezvoltarea unităţilor proprii. ”Francizele în România nu sunt înțelese așa cum ar trebui.”, spune Costică Stoinescu, Director Dezvoltare S.C. Secuiana S.A. Anul trecut compania a închis două dintre cele trei unități francizate, iar în acest an a renunțat la ultimele trei contracte de franciză. ”Partenerii noștri nu au respectat prevederile contractului sub aspectul achitării mărfii, iar acest lucru a adus daune majore companiei.”, a declarat Costică Stoinescu, Director Dezvoltare S.C. Secuiana S.A.

magazin Adam s

Produsele Secuiana sunt comercializate sub brand-urile Adam’s, Gold Collection şi Secuiana Men’s Clothing.

Secuiana deţine în prezent 25 de unităţi proprii, produsele companiei fiind comercializate sub brand-urile Adam's, Gold Collection şi Secuiana Men's Clothing. Aproximativ 60% din producția companiei este exportată, exportul devenind principalul factor de creștere a afacerilor companiei. Grupul Secuiana din Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, deţine două fabrici de confecţii, lanţul de magazine Adam's by Secuiana şi firma de transport Secuiana Trans.

Industria textilă şi de îmbrăcăminte a fost şi este în continuare o sursă importantă de venituri şi de ocupare a forţei de muncă, atât în România, cât şi la nivelul Uniunii Europene. În ţara noastră sunt înregistrate în industria textilă peste 5.700 de microîntreprinderi şi aproape 400 de IMM-uri. Din punct de vedere social industria confecţiilor şi a designului vestimentar este în continuă dezvoltare, nivelul de cultură vestimentară din România fiind în creştere.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank