2012-09-27

Extindere peste așteptări pentru Profi

Retailerul ar putea depăși numărul de magazine pe care și-a propus să le deschidă în acest an.

În această săptămână Profi deschide trei noi magazine: la Iași, Satu Mare și Galați. Retailerul ajunge astfel la o rețea de 132 de unități în 81 de localități. “Ne respectăm planurile și [...] este foarte posibil să și depășim numărul de magazine pe care ne-am propus să le deschidem în acest an.”, a declarat Pawel Musial, directorul general Profi Rom Food.

Profi

Rețeaua Profi a ajuns la un număr de 132 de magazine.

Foto: magazinul Profi din Iași

Astăzi va fi inaugurat magazinul din Iași, pe bulevardul Dacia, iar vineri se va deschide primul magazin Profi din Satu Mare, pe strada Decebal. Magazinul din Galați, situat în cadrul Complexului Siret, va fi inaugurat duminică.

Profi este o reţea de magazine de proximitate, franciză parţială a grupului de retail franco-belgian Louis Delhaize. Compania a fost înfiinţată în anul 1979, în Belgia, ca o reţea de magazine cu preţuri reduse.

În afară de Profi, alți retaileri care au anunțat planuri agresive de expansiune în acest an sunt Billa, Mega Image și Lidl. Mega Image a deschis în 2012 peste 50 de unități, iar Billa vrea să încheie anul cu o rețea de 71 de magazine. Nemții de la Lidl vor să ajungă la 200 de locații în țara noastră.

Pe termen lung, perspectivele sectorului de retail din România sunt favorabile, retailul modern aflându-se pe un traseu ascendent, în dauna celui tradițional. Potrivit studiilor specialiștilor, aproximativ 55% din piața locală de retail este reprezentată de lanțurile moderne de retail.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank