2012-09-27

Ciocolată belgiană în decor istoric

Leonidas deschide mâine un nou magazin în franciză în centrul țării.

Prima ciocolaterie Leonidas din Brașov va fi deschisă vineri, 28 septembrie, în centrul istoric al orașului. Magazinul funcționează în regim de franciză și este cea de-a patra unitate din rețeaua dezvoltată de omul de afaceri Ion Codreanu. Investiția în noua ciocolaterie se ridică la aproximativ 35.000 de euro.

Leonidas, ciocolata

În România, consumul de ciocolată pe cap de locuitor se situează sub valoarea de 2 kg/an, în timp ce în unele țări occidentale consumul este de 8-10 kg pe cap de locuitor pe an.

Ion Codreanu mai deține propriul său magazin Leonidas în zona Dorobanți din București și francizele a două unități situate tot în Capitală. În anul 2011, vânzările de praline în cele trei magazine au atins aproximativ 7,5 tone, în creștere cu aproximativ o tonă, comparativ cu anul precedent. Omul de afaceri vrea să-și extindă afacerea și în Cluj Napoca, Timișoara și Iași.

”Dintre cele peste 100 de sortimente de praline comercializate de brandul belgian, printre preferatele românilor se numără ”Gianduja”– pralină pură din gama cu cremă pralinată, ”Europe”– ciocolată, cremă ganache și rom din gama ganache, ”Manon Café Blanc”– ciocolată albă pralinată cu cremă de unt mocha și alună întreagă din gama cremă de unt.”, se arată într-un comunicat al Leonidas.

Producătorul de ciocolată Leonidas comercializează peste 100 de tipuri diferite de ciocolată belgiană în peste 1.400 puncte de vânzare din întreaga lume.

Studiile arată că aproximativ 88% dintre români (aproximativ 16.720.000 persoane) consumă ciocolată. Consumul de ciocolată pe cap de locuitor în țara noastră se situează sub valoarea de 2 kilograme pe an, în timp ce în unele țări occidentale consumul este de 8-10 kilograme pe cap de locuitor pe an.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank