2012-09-28

Carrefour în Piaţa Centrală din Bacău

Retailerul a relocat supermarketul din Bacău şi a inaugurat cea de-a 59-a unitate a reţelei.

Noul Carrefour Market va fi deschis vineri, 28 septembrie, în zona Pieţei Centrale din Bacău şi are o suprafaţă de aproximativ 330 metri pătraţi. „Modelul comercial se axează pe o gamă de aproximativ 6.000 de produse, iar oferta include peste 1.000 de articole marca proprie Carrefour, la acelaşi preţ ca în hipermarket.”, se arată într-un comunicat de presă.

Carrefour Express

În ultimii ani, grupul francez s-a axat pe deschiderea de supermarketuri și de magazine de proximitate, lansate prin franciza Carrefour Express.

În luna august, agenţia de presă Reuters a reluat subiectul unei posibile ieşiri a retailerului francez de pe o serie de pieţe, printre care şi România. De atunci Carrefour a deschis în ţara noastră două supermarketuri Carrefour Express, la Focşani şi Bacău.

Carrefour operează în România 3 formate de magazine: 24 de hipermarketuri, 59 de supermarketuri Carrefour Market și 7 magazine de proximitate de tip franciză Carrefour Express Angst. În ultimii ani, grupul francez s-a axat pe deschiderea de supermarketuri și de magazine de proximitate, lansate prin franciza Carrefour Express.

În acest sens, grupul francez a încheiat un parteneriat cu Angst, un brand de succes din România. Pentru a deveni francizat Carrefour, Sorin Minea, președintele Angst, a negociat cu francezii aproximativ un an. Recent, un magazin Carrefour Express Angst a fost închis, însă Sorin Minea spune însă că până la finalul acestui an ar putea deschide alte două noi unități.

Cu o populaţie de 19 milioane de locuitori stabili, România are o piaţă de retail de aproximativ 21,5 miliarde de euro, un sfert din cea poloneză. Pe prima poziție în clasamentul celor mai mari retaileri de comerţ modern din ţara noastră se află Kaufland, urmat de Carrefour, Metro, Selgros și Real.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank