Carrefour în Piaţa Centrală din Bacău

În ultimii ani, grupul francez s-a axat pe deschiderea de supermarketuri și de magazine de proximitate, lansate prin franciza Carrefour Express.
Vineri
28.09.2012
Retailerul a relocat supermarketul din Bacău şi a inaugurat cea de-a 59-a unitate a reţelei.
 

Noul Carrefour Market va fi deschis vineri, 28 septembrie, în zona Pieţei Centrale din Bacău şi are o suprafaţă de aproximativ 330 metri pătraţi. „Modelul comercial se axează pe o gamă de aproximativ 6.000 de produse, iar oferta include peste 1.000 de articole marca proprie Carrefour, la acelaşi preţ ca în hipermarket.”, se arată într-un comunicat de presă.

În luna august, agenţia de presă Reuters a reluat subiectul unei posibile ieşiri a retailerului francez de pe o serie de pieţe, printre care şi România. De atunci Carrefour a deschis în ţara noastră două supermarketuri Carrefour Express, la Focşani şi Bacău.

Carrefour operează în România 3 formate de magazine: 24 de hipermarketuri, 59 de supermarketuri Carrefour Market și 7 magazine de proximitate de tip franciză Carrefour Express Angst. În ultimii ani, grupul francez s-a axat pe deschiderea de supermarketuri și de magazine de proximitate, lansate prin franciza Carrefour Express.

În acest sens, grupul francez a încheiat un parteneriat cu Angst, un brand de succes din România. Pentru a deveni francizat Carrefour, Sorin Minea, președintele Angst, a negociat cu francezii aproximativ un an. Recent, un magazin Carrefour Express Angst a fost închis, însă Sorin Minea spune însă că până la finalul acestui an ar putea deschide alte două noi unități.

Cu o populaţie de 19 milioane de locuitori stabili, România are o piaţă de retail de aproximativ 21,5 miliarde de euro, un sfert din cea poloneză. Pe prima poziție în clasamentul celor mai mari retaileri de comerţ modern din ţara noastră se află Kaufland, urmat de Carrefour, Metro, Selgros și Real.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015