2012-10-02

Rompetrol se extinde în ţările din zona Mării Negre

Compania vizează să se extindă în România prin dezvoltarea unor parteneriate de tip franciză.

Zhanat Tussubecov, directorul general al grupului Rompetrol, a anunţat la ceremonia organizată cu ocazia finalizării investiţiilor la rafinăria Petromidia, planurile de expansiune ale grupului pentru următorii 3-5 ani. Grupul Rompetrol a investit în ultimii ani peste 380 milioane de dolari în rafinăria Petromidia şi intenţionează să deschidă încă 350 de staţii de carburanţi în România, Turcia, Bulgaria Georgia, Ucraina. În România, considerată de kazahi cea mai importantă piaţă din regiune, vor fi deschise 150 de noi staţii de distribuţie.

Rompetrol, benzinarie Fot. PROFIT system

Reţeaua de benzinării operată de grupul Rompetrol se extinde în următorii 3-5 ani cu 350 de staţii.

„România va fi principala piaţa în care vrem să ne extindem reţeaua de benzinării prin construcţia de staţii şi achiziţia celor deja existente. Mai mult, vrem să ne creştem reţeaua de retail prin dezvoltarea unor parteneriate de tip franciză.”, a declarat Zhanat Tussubecov, directorul general al grupului Rompetrol, citat de Bursa.

Prin deschiderea unei benzinării Rompetrol se creează 12-14 locuri de muncă. Investiţia necesară deschiderii de la zero a unei benzinării în România este de 1-1,5 milioane de euro.

Rompetrol este al doilea mare jucător de pe piaţa românească, cu 430 de staţii de carburanţi, din care 131 staţii proprii, 150 de staţii partenere şi 140 de staţii expres. Rompetrol este controlat de grupul KazMunaiGaz din Kazahstan.

În România funcţionează aproximativ 2.000 de benzinării, 600 dintre acestea fiind particulare. Cel mai mare operator pe piaţa benzinăriilor din ţara noastră este Petrom, urmat de Rompetrol, LukOil şi MOL România. În 2012 a intrat pe piaţa locală şi compania sârbă NIS, contralată de grupul rus Gazprom Neft care vrea să deţină până la sfârşitul acestui an 40 de benzinării pe piaţa din România.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank