Rompetrol se extinde în ţările din zona Mării Negre

Reţeaua de benzinării operată de grupul Rompetrol se extinde în următorii 3-5 ani cu 350 de staţii.
Marţi
02.10.2012
Compania vizează să se extindă în România prin dezvoltarea unor parteneriate de tip franciză.
 

Zhanat Tussubecov, directorul general al grupului Rompetrol, a anunţat la ceremonia organizată cu ocazia finalizării investiţiilor la rafinăria Petromidia, planurile de expansiune ale grupului pentru următorii 3-5 ani. Grupul Rompetrol a investit în ultimii ani peste 380 milioane de dolari în rafinăria Petromidia şi intenţionează să deschidă încă 350 de staţii de carburanţi în România, Turcia, Bulgaria Georgia, Ucraina. În România, considerată de kazahi cea mai importantă piaţă din regiune, vor fi deschise 150 de noi staţii de distribuţie.

„România va fi principala piaţa în care vrem să ne extindem reţeaua de benzinării prin construcţia de staţii şi achiziţia celor deja existente. Mai mult, vrem să ne creştem reţeaua de retail prin dezvoltarea unor parteneriate de tip franciză.”, a declarat Zhanat Tussubecov, directorul general al grupului Rompetrol, citat de Bursa.

Prin deschiderea unei benzinării Rompetrol se creează 12-14 locuri de muncă. Investiţia necesară deschiderii de la zero a unei benzinării în România este de 1-1,5 milioane de euro.

Rompetrol este al doilea mare jucător de pe piaţa românească, cu 430 de staţii de carburanţi, din care 131 staţii proprii, 150 de staţii partenere şi 140 de staţii expres. Rompetrol este controlat de grupul KazMunaiGaz din Kazahstan.

În România funcţionează aproximativ 2.000 de benzinării, 600 dintre acestea fiind particulare. Cel mai mare operator pe piaţa benzinăriilor din ţara noastră este Petrom, urmat de Rompetrol, LukOil şi MOL România. În 2012 a intrat pe piaţa locală şi compania sârbă NIS, contralată de grupul rus Gazprom Neft care vrea să deţină până la sfârşitul acestui an 40 de benzinării pe piaţa din România.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015